USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD'ye resmî elbise uyarısı: Teröristlere kullandırmayın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bağlaşık devletleri DEAŞ'la mücadeleyi mazeret ederek yıldırı örgütü PKK'ya dayanak noktası vermemesi dair uyardıklarını belirterek, "Teröristlerden fark edilmeyi zorlaştıracak kişi sembol ve kişi üniformalarını kullandırmamaları, yıld?

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD'ye resmî elbise uyarısı: Teröristlere kullandırmayın
01-12-2022 23:08
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bağlaşık devletleri DEAŞ'la mücadeleyi mazeret ederek yıldırı örgütü PKK'ya dayanak noktası vermemesi dair uyardıklarını belirterek, "Teröristlerden fark edilmeyi zorlaştıracak öz sembol ve öz üniformalarını kullandırmamaları, yıldırı örgütleri ile hepsi ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve lazım tembihler yapılmaktadır" halinde konuştu.Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yıldırı örgütü PKK/ YPG'ye erinç yürüttüğü Pençe Kılıç Hava Harekatı, ABD'nin tepkisiyle karşılaşmıştı. ABD, iklim harekatının, DEAŞ'la mücadeleyi sekteye uğrattığını savunarak operasyonun durdurulması çağrısı yapmıştı. Operasyonların bitmeme edeceği mesajını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binlerce kilometre öteden gelip yıldırıcı arı ayrımı yapmadan değme noktayı yakıp yıkanlar Türkiye'nin bu hassasiyetine hürmet hissetmek gerekir. Biz kimseden müsaade almadığımız kadar hiç kimseye de matematik vermeyiz. ad değişikliği oyunlarıyla tescilli yıldırı örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına götürüm ika yerinde değiliz" demişti.

"Müttefik devletleri PKK'ya dayanak noktası olmamaları dair uyardık"

Hava harekatına bağlı ABD'nin eleştirilerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan uyanıklık çekici uyarma geldi. Türkiye'nin bağlaşık ülkeleri, DEAŞ'la savaş bahanesi altında PKK'ya dayanak noktası vermemeleri dair uyardıklarını tamlayan Bakan Akar, "Son devirde meydana getirilen görüşmelerde bağlaşık devletlere eli hunriz ortak yıldırı örgütü olan, sınırlarımıza ve halkımıza hücumcu PKK/KCK/YPG'ye, DEAŞ'la savaş bahanesi müdahale değme ne nedenle olursa olsun dayanak noktası olmamaları, teröristlerden fark edilmeyi zorlaştıracak öz sembol ve öz üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri ırak tutmaları ve ortak an önceki yıldırı örgütleri ile hepsi ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve lazım tembihler yapılmaktadır" dedi.

"Tutumları bildirme edilemez"

Gazetecilere açıklamalarda mevcut Akar laflarını şöyle sürdürdü: "PKK/KCK/YPG sonuç devirde de çıplak iskân yerlerimizi amaç almış, çocuk, kadın, öğrenci, hoca demeden arı yurttaşlarımıza müteveccih aşağılık ve hunriz saldırılar gerçekleştirmiştir. Binlerce kilometre öteden DEAŞ yıldırı örgütünü pert yerine hissedenlerin, sınırlarımızın yanı gene okullar müdahale çıplak iskân yerlerimizi amaç düzlük ve arı insanlarımızı katleden yıldırı örgütlerine erinç lazım tedbirleri almamız mevzusundaki tutumları bildirme edilemez.

"Tek maksadımız teröristlerdir"

Sivillerin, tarihi, dini ve kültürel mevcudat ile çevrenin ve ortak yönetim hükûmeti güçlerinin dokunca görmemesi düşüncesince maksimum uyanıklık ve hassaslık gösterilmektedir. Tek maksadımız teröristlerdir. Herhangi ortak etnik, dini, mezhepsel çatı bizim düşüncesince amaç olamaz. Türkler ve Kürtler kardeştir. Tüm fitne, arabozanlık ve dezenformasyon çabalarına karşın ahi kalmaya bitmeme edecektir.

"Her ayrışık işbirliğine hazırız"

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 4 bin 500 kökten DEAŞ'lı teröristi atıl duruma getiren Türkiye, DEAŞ ve başka hepsi yıldırı örgütleri ile savaş düşüncesince değme ayrışık işbirliğine hazırdır. Kim dayanak noktası verirse versin, arkalarında ki olursa olsun asilzade milletimizi, başına musallat bulunan yıldırı belasından kurtarmaya kararlı ve kararlıyız."

"Verilen sözlerin tutulmasını istedik"

Öte yandan, ABD'den yapılan, "Türkiye'nin Suriye'de dünkü ortak askeri harekât düzenlemesine hızlı erinç olunduğuna" müteveccih açıklamalara bağlı istifham üstünde de Bakan Akar, "Bizden gene değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, düşün ve düşüncelerimizi anlattık, maruz sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, kısaca vaziyeti anlamaları icap ettiğini vurguladık" cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler