USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteoroloji'den 27 il düşüncesince sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin şark kesimlerindeki 27 il düşüncesince koyu ve sert kar yağışı uyarısı yaptı. Yoğun kar yağışlarıyla beraberce ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, sert rüzgarla beraberce tipi kabil olumsuzluklara gönül rahatlığı

Meteoroloji'den 27 il düşüncesince sarı ve turuncu kodlu uyarı!
02-02-2023 10:08

27 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan düşüncesince turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri düşüncesince ise sarı kodlu verildi.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz'in erdemli kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun erdemli kesimlerinin demir ve derin kar halinde olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla baş başa ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, demir rüzgarla baş başa tipi kabilinden olumsuzluklara gönül rahatlığı titiz ve müdebbir olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri ile Mersin'in batısında şimal ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden demir yel ve sıkıntı (60-90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, bina uçması, kar yağışı bulunan yerlerde tipi kabilinden olumsuzluklara gönül rahatlığı titiz ve tedbirliyaşanabilecek olumsuzluklara gönül rahatlığı titiz ve müdebbir olunmalıdır.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve aşırı bulutlu, semt genelinin yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların yağmur, erdemli kesimlerinde karla alengir rahmet ve kar halinde olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu

İSTANBUL °C, 10°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 10°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu

KOCAELİ °C, 11°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu

EGE

Parçalı ve aşırı bulutlu, tün saatlerinden itibaren şimal ve deniz boyu kesimlerinin yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların rahmet ve boğanak şimal Ege'nin iç kesimlerinde karlakarışık rahmet ve kar halinde olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı, arazi arsa aşırı bulutlu

İZMİR °C, 14°C

Parçalı, arazi arsa aşırı bulutlu, tün saatlerinden sonraları boğanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 5°C

Parçalı, arazi arsa aşırı bulutlu, akşam ezanı saatlerinden sonraları karlakarışık rahmet ve kar yağışlı

MUĞLA °C, 9°C

Parçalı, arazi arsa aşırı bulutlu, tün saatlerinden sonraları yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve aşırı bulutlanmış geçeceği kestirim ediliyor. Rüzgarın yüksekleri ve Mersin'in gün batısı kesimlerinde kuzey, kuzeybatı yönlerden arazi arsa demir ve endamsız sürekli sıkıntı (50-90 km/sa) halinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 14°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

ANTALYA °C, 15°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

HATAY °C, 12°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

MERSİN °C, 14°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve aşırı bulutlu, akşam ezanı saatlerinden sonraları Eskişehir çevreleri ile tün saatlerinden sonraları Ankara'nın lodosluk kesimlerinin kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor.

ANKARA °C, 2°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, tün saatlerinden sonraları lodosluk kesimleri kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 6°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, akşam ezanı saatlerinden sonraları kar yağışlı

KAYSERİ °C, 0°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

KONYA °C, 4°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve aşırı bulutlu, semt genelinin (Sinop çevreleri hariç) karla alengir rahmet ve kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor.

BOLU °C, 5°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı

DÜZCE °C, 9°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı rahmet ve karla alengir yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU °C, 3°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı rahmet ve karla alengir yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve aşırı bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların; kıyılarda rahmet ve sağanak, iç kesimlerinde karla alengir rahmet ve kar halinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz'in yükseklerinde demir ve arazi arsa derin kar halinde olabileceği kestirim ediliyor.

AMASYA °C, 4°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

SAMSUN °C, 9°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

TOKAT °C, 2°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı rahmet ve boğanak yağışlı, yüksekleri karla alengir rahmet ve kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların kıyılarında demir yağmur, iç kesimlerinde demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve aşırı bulutlu, semt genelinin espaslı karla alengir rahmet ve kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların semt genelinde (Malatya,Van tarz ve Iğdır dışında) demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor. Rüzgarın güneydoğusunda güneybatı yönlerden arazi arsa demir (30-60 km/sa) olması bekleniyor.

ERZURUM °C, -3°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor.

KARS °C, -3°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor.

MALATYA °C, 1°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı

VAN °C, 2°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların lodosluk ve şimal kesimlerinde demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve aşırı bulutlu, semt genelinin(Gaziantep ve Kilis hariç) yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların doğusunda demir rahmet ve sağanak, şimal kesimlerinin yükseklerinde derin karla alengir rahmet ve kar halinde görülmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 5°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, doğusu demir edinmek neredeyse espaslı rahmet ve karla alengir yağmurlu, yüksekleri arazi arsa kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 4°C

Parçalı ve aşırı bulutlu

SİİRT °C, 4°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, derin edinmek neredeyse espaslı karla alengir rahmet ve kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor.

ŞANLIURFA °C, 8°C

Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu

Bugün iklim nite olacak? 2 Şubat 2023 Perşembe

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden tahsil edilen tahminlere göre, türkiye genelinin aşırı bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri(Gaziantep ve Kilis hariç) ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın lodosluk kesimlerinin yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in erdemli kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun erdemli kesimlerinin demir ve derin kar halinde edinmek üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, bereket düzlük gayrı yerlerde karlakarışık rahmet ve kar halinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Mevsim normallerinin 2-4 adım altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar: Yurdun batı, iç ve şimal kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, boşluk esna ılımlı kuvvette; Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda arazi arsa demir ve arazi arsa sıkıntı (50-90 km/sa) eseceği kestirim ediliyor.

Bazı kentlerde muhtemel iklim durumuyla günün en erdemli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve aşırı bulutlu, tün saatlerinden sonraları lodosluk kesimleri kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı ve aşırı bulutlu, yağmurlu 10
İzmir: Parçalı, arazi arsa aşırı bulutlu, tün saatlerinden sonraları boğanak yağışlı 14
Adana: Parçalı ve aşırı bulutlanmış 14
Antalya: Parçalı ve aşırı bulutlanmış 15
Samsun: Parçalı ve aşırı bulutlanmış 9
Trabzon:Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı rahmet ve boğanak yağışlı, yüksekleri karla alengir rahmet ve kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların kıyılarında demir yağmur, iç kesimlerinde demir ve arazi arsa derin kar halinde olması umut ediliyor 8
Erzurum: Parçalı ve aşırı bulutlu, espaslı kar yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Yağışların demir ve arazi arsa derin kar halinde olması bekleniyor. -3
Diyarbakır: Parçalı ve aşırı bulutlu, doğusu demir edinmek neredeyse espaslı rahmet ve karla alengir yağmurlu, yüksekleri arazi arsa kar yağışlı 5

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler