USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mersin'de martir polis memuru Sedat Gezer sonuç yolculuğuna uğurlandı

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısında martir sakıt polis memuru Sedat Gezer'in cenazesi toprağa verildi.

Mersin'de martir polis memuru Sedat Gezer sonuç yolculuğuna uğurlandı
27-09-2022 14:01
Mersin

İki bebek babası Gezer'in (48) cenazesi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki işlemlerin arkası esna törenin yapılacağı İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Mersin'de polisevine hücumcu teröristlerden birinin kimliği belirlendiİçişleri Bakanı Soylu: Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında ortak polis martir oldu, ortak polis de yaralandı

Törene eklenmiş bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehidin anası Nafiye ve benzeri Medine Gezer ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Soylu, şehidin öz geçmişinin okunmasının arkası esna meydana getirdiği konuşmada, "bir imtihan dünyasında" bulunulduğunu söyledi.

İyi ile kötünün, akla yatkın ile yanlışın bulunduğu "bir imtihan dünyasında" bulunduklarını özetleyen Soylu, "Tevazuyla kibrin, makamla hiçliğin, biz ortak imtihan dünyasındayız. Acısını hissederiz ancak sizin denli anlayabilmemiz kabil değil. İstediğimiz şudur; şüheda tepesi yersiz değil. Sedat kardeşimiz, sizin eşiniz, babanız, kardeşiniz, evladınız, kendisini ülkesine, milletine, bayrağına adamış, kendisini bayrağına, İlayı Kelimetullah'a ve Ezan-ı Muhammediye adamış, şehitliği ortak bayram, çadır haset yerine görmüş bu ülkenin şüheda tepesindeki kahramanlarımız." niteleyerek konuştu.

Şehit Sedat Gezer'in şişman ortak kahramanlığın dibine imza attığını dile getiren Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Normal sivil polis polis kıyafetleriyle, sefihane arkasındaki bombalarla ve silahlarla güya oradaki polisevine kalmaya geliyormuş izlenimiyle sinsice, haince, kalleşçe sıkışan ortak terör örgütünün, bundan böyle tek yerde esamesi okunmayan ortak terör örgütünün yapabileceği derecede kalleşçe ortak eylemle gönül rahatlığı karşıya kaldı. Ama kahramanlıkları şudur; cesaretleri, mesleklerine bulunan o şişman sahabiyetleri ve ortak teröriste elbette işlem edeceği anlayışını çabucak ortaya koyan kabiliyettir. Şunu bilmenizi isterim; Sedat kardeşimizin gelişigüzel devir zihnimizde olacak gayrimeskûn şudur, o şişman ortak katliamın Abdülkadir kardeşimize ve oradaki polisler ve bekçilerle bu arada engellemiştir. Bir polisin yapabileceği en şişman görevi, milletin canını, malını kurtarabilmek düşüncesince kendini feda etmiştir. Biz buna inanıyoruz. O kahraman, minnetle, şükranla ve nazikâne yad ediyoruz. Siz şişman ortak ailenin evlatlarısınız. Türk Polis Teşkilatı, jandarmamız, Mehmetçiğimiz kâffesi düzenlilik güçlerimiz şişman ortak ailedir. Bu ülkenin namusuna, bu ülkenin donanmasına ve beraberliğine yönelen ismi ne olursa olsun, ne terör örgütü, ne terör örgütünün politik odağı ergin iğrenç eller, gazeteci niteleyerek tanımlanmış teröristler, ne olursa olsun, ne ortaya konulursa konulsun bilmenizi istiyorum ki şu anda ay bulutsuz bayrağa sarılı canan Sedat kardeşim, şuradaki polis arkadaşlarım, polis teşkilatı ve dört başı mamur yiğit düzenlilik güçlerimiz seninle, kâffesi şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Ama burada ortak ayrı fenomen var. Sen zat yerini, zat kanını yerde bırakmayacak denli kabadayı ve yiğit ortak adamsın. Allah yağmur eylesin. Cenab-ı Allah bizlere de şehitlik kader etsin, inşallah. Başımız sağlıklı olsun."

Törenin arkası esna Bakan Soylu ve öteki yetkililer ile meslektaşları, şehidin cenazesini Muğdat Camisi'ne götürülmesi düşüncesince omuzlarında cenaze aracına taşıdı.

İki bebek babası Gezer'in (48) naaşı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törenin arkası esna cenaze namazı düşüncesince Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene eklenmiş bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehidin anası Nafiye ve benzeri Medine Gezer ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit polisin meslektaşları da Gezer'in 9 yaşındaki oğlu Ahmet Yağız ve 6 yaşındaki kızı Melis Doğa'yı bekâr bırakmadı.

İl Müftüsü Aydın Yığman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, meslektaşlarınca taşınan şehidin tabutuna İçişleri Bakanı Soylu ve öteki tören düzeni üyeleri de çiğin verdi.

Sedat Gezer'in cenazesi, kent Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının birlikte Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de katıldı.

Mersin'de dü eş yıldırıcı çeşidinden geçmiş geceleyin ezanı saatlerinde polisevine planlı saldırıda polis memuru Sedat Gezer martir olmuş, ortak polis de yaralanmıştı. Kurşun darp fail ortak yurttaş ile yüksekten atlayan dü bireyin yaralandığı saldırıyı meydana getiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri kararı ölmüştü.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler