USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Liselerde acemi çevrim başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile mürşit kaptan gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığınca, lise öğrencilerinin ilmî toplantılar düzenlemesini ve kılgılı bilgelik emek harcamaları yapmalarını sağlayacak "Bilim Uygulamaları Programı" başlatılacak.

Liselerde acemi çevrim başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile mürşit kaptan gönderdi
19-11-2022 09:08
Milli Eğitim Bakanlığınca, lise öğrencilerinin ilmî toplantılar düzenlemesini ve kılgılı sav emek harcamaları yapmalarını sağlayacak "Bilim Uygulamaları Programı" başlatılacak.Abone ol

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, liselerde "Bilim Uygulamaları Programı"na müteallik infaz kılavuzu tamamı illere gönderildi.

Programla öğrencilerin, bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, yöntem kabilinden alanlarda, ilmî düşünme, araştırı ve sokum yapma, anlatım hazırlama, kendini tabir ika kabilinden bilimsel niteliği olan çalışmalara madun bina oluşturacak becerilerinin geliştirilmesi ve farkındalık düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda öğrenciler, konferans, panel, seminer, sempozyum, toplu tartışma kabilinden türlerde ilmî toplantılar düzenleyecek ve kılgılı sav emek harcamaları yapacak.

Bu ay sonu bakımından tayyareci kendisine uygulanacak

Toplantılar, öğrencilerin uyanıklık ve taleplerine göre, aralarında biyomedikal maşa teknolojileri, iri data ve data madenciliği, ekolojik denge, elektrikli araçlar, e-Ticaret, geleceğin teknolojileri, kalıtım bilimi ve biyoteknoloji, havacılık ve uzay, nanoteknoloji, nesnelerin interneti, uzvi tarımın da toprak almış olduğu yüzü fazla bölgede düzenlenebilecek.

Programa, il yahut ilçe milli eğitim müdürlükleri, Anadolu, İlim ve toplumsal ulum liseleri, ekol yöneticileri ve öğretmenler ile üniversitelerin ilişik bölümlerinde memur akademisyenler ortaklık sağlayacak. Ayrıca izlence düşüncesince üniversitelerle de teşrikimesai yapılacak.

Bilim Uygulamaları Programı, bu ay sonu bakımından tayyareci kendisine Adıyaman, Ankara, Aydın, Bursa, Iğdır, Isparta ve Samsun'daki Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne müteallik liselerde, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tamamı illerdeki okullarda uygulanacak.

"Lise öğrencilerimiz bilimsel niteliği olan icraat yapabilmeyi öğrenecekler"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise programa müteallik değerlendirmesinde, öğrencileri değme anlamda desteklemeye çalıştıklarını, kılgılı kendisine tamamı süreçlere öğrencileri müdahale ederek öğrenmeye yardım sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Bakan Özer, "Hazırladığımız bu programla, lise öğrencilerimiz bilimsel niteliği olan icraat yapabilmeyi, ilmî toplantılar düzenlemeyi öğrenecekler. Bu toplantılar ve icraat kanalıyla hem bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, ahbaplık ve yöntem kabilinden bölgelerde farkındalıkları artacak aynı zamanda ilmî düşünme, araştırı yapma, anlatım hazırlama, kendini tabir etme, sokum ika kabilinden bilimsel niteliği olan bölgelerde becerileri gelişecek." ifadelerini kullandı.

Okul ve il bazlı kendisine dü kademeli yürütülecek izlence kapsamında, konferans, panel, seminer, sav şöleni, toplu tartışma kabilinden toplantılar düzenleneceğini aktaran Özer, programın İlim bilimleri, hesap ve uygulayım bilimi ile toplumsal ulum sahalarında gerçekleştirileceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler