USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İsviçre'den mevrut hastaya Mardin'de tulum işkembe ameliyatı yapıldı

İsviçre'den mevrut Mardin'e mevrut Türk yurttaşı Arzu Kolakan, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı oldu.

İsviçre'den mevrut hastaya Mardin'de tulum işkembe ameliyatı yapıldı
30-01-2023 16:08
Mardin

Yaklaşık 20 senedir İsviçre'de canlı ve tulum göden ameliyatı kazanmak talip 47 yaşındaki Kolakan, ameliyat düşüncesince DOĞRU tarihe termin alamayınca Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fariza özne Opr. Dr. Hüseyin Bayhan ile toplumsal iletişim araçları üstünden iletişime geçti.

Bayhan'ın daveti ilişkin Mardin'e mevrut ve gövde kütle endeksi 41,2 bulunan Kolakan, meydana getirilen incelemelerin arkası sıra ameliyat edildi.

Başarılı sabık ameliyat sonrası servise tahsil edilen Kolakan, AA muhabirine, ortak tomar kilolarından çevre keyif problemleri yaşadığını söyledi.

Kolakan, etraflıca süredir İsviçre'de yaşadığını belirterek, şu biçimde konuştu:

"Orada ameliyat kazanmak düşüncesince minimum 1 sene beklemeliydim. Sonra araştırdım ve toplumsal medyadan Hüseyin hocamıza ulaştım. Hemen termin verdiler. Ameliyat oldum, aşırı kalburüstü geçti. Orası, bura kabilinden değil. Orada ameliyat kazanmak düşüncesince aşırı etraflıca devir veriliyor. Bir de Türk hekimlerimiz aşırı başarılı. Kendi ülkemde ameliyat olduğum düşüncesince aşırı mutluyum. Öncelikle doktoruma ve halis muhlis takım çalışanlarına aşırı teşekkürname ediyorum."

"Bugün taburcu etmeyi planlıyoruz"

Dr. Bayhan ise İsviçre'de canlı hastanın toplumsal iletişim araçları üstünden kendilerine başvurarak ameliyat olma talebinde olduğunu söyledi.

Hastaya, kendisini dirimlik muayenesi etmeleri icap ettiğini ileterek çağ verdiklerini özetleyen Bayhan, şunları kaydetti:

"Orada etraflıca tarihe termin verdiklerini ve ameliyat olamadığını bildirme edince çağ verdik. Geldiğinde hastamızın dirimlik muayenesi ve tetkiklerini yaptık ve ameliyat sonucu aldık. Ameliyatımız kısaca ortak vakit sürdü ve kalburüstü geçti. Hastanemizde bu ameliyatları rutin ortak biçimde yapıyoruz. Hastalarımızın ameliyat sonrası dert hissetmemesi düşüncesince dünyanın doğacak tababet merkezlerinde makbul dert arama yöntemlerini uygulayıcı Anestezi Uzmanı Dr. Mehmet Ali Turgut'a, desteğini bizlerden esirgemeyen İl Sağlık Müdürlüğüne, sayrılarevi başhekimimize ve başdoktor yardımcılarına teşekkürname ediyorum. Daha ilk İstanbul'dan, Adana'dan mevrut hastalarımız olmuştu. Şimdi de İsviçre'den mevrut hastamız geldi. Ameliyattan ahir 3. haset ve bugün taburcu etmeyi planlıyoruz."

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Kabak da Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün destekleriyle umumi cerrahi uzmanlarının ehemmiyetli ve kalburüstü ameliyatlara imza attığını aktardı.

Hastalarına en güzel keyif hizmetini vermenin çabası içre olduklarını vurgulayan Kabak, "Hastanemiz bundan böyle il dışına atıf etmeyi ortak yana bırakın, diyar dışından parasız onama edip, bu hastaların ameliyatlarını tamamlayıp evlerine dimdik ortak biçimde dönmelerini sağlamaktadır. Bu ameliyatı kalburüstü ortak biçimde meydana getiren Hüseyin hocamıza ve kadrosuna teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler