USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de uyuşturucu ticaretini PKK'ya ilişkin çeteler arama ediyor

Başkent Londra'nın kuzeyindeki "Tottenham Boys" çetesinin emektar üyesi, terör örgütü PKK'nın, uyuşturucu ticaretinde çeteleri kullandığını ve başta hükûmet merkezi Londra'da deli dolu bulunduğunu anlattı.

İngiltere'de uyuşturucu ticaretini PKK'ya ilişkin çeteler arama ediyor
15-11-2022 17:08
İngiltere

Terör örgütü PKK, gayrikanuni yollardan elde etmiş bulunduğu itibar kaynakları içinde ehemmiyetli gösteriş oynayan uyuşturucu ticaretini, İngiltere'de "çeteler" kanalıyla yürütüyor.

1990'lı zamanlardan itibaren piyasaya sürülen sert aşkın yerel ve ecnebi rapor, örgütün Avrupa'da bu alandaki faaliyetlerini ve elde etmiş bulunduğu geliri ortaya koyuyor.

Bunlara layıkıyla PKK, üretiminden dağıtımına ve Avrupa sokaklarında satışına denli uyuşturucu ticaretinin rastgele evresinde gösteriş alıyor.

AB Polis Teşkilatı Europol'ün "AB Terörizm Durumu ve Trendi 2022" raporunda, PKK'nın Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerinin, merkezi Belçika'da bulunan güya "Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E)" isminde yapı örgüt çeşidinden eş güdümlü edildiğine, bunlar içinde armağan icma etkinliklerinin yanı esna yağız dünyalık aklama, baç kabul etme ve uyuşturucu kaçakçılığı derece düzenleme kabahat faaliyetlerinde bulunduğuna toprak verildi.

Avrupa ülkelerinden İngiltere'nin de terör örgütleri sıralamasında toprak düzlük PKK'nın, bu ülkede de çoğunlukla başvurduğu metodlar ortada tehdit, zedelenmek ve cinayetler bulunduğu biliniyor.

İngiltere Metropolitan Polisinin geçmiş zamanlarda hazırladığı ortak ihsas tutanağı da Londra merkezli Tottenham Boys çetesinin, "yerel Kürt işletmeleri erek aldığını, terör örgütü (PKK) düşüncesince dünyalık almak üzere aşkın hüküm kullandığını ve haraçlara elbette karıştığını" ortaya koymuştu.

Raporda, çetenin sokakta A ve B sınıfı uyuşturucu harcamak düşüncesince öteki çetelerden insanları kullandığı ve "Kuzey Londra'da muhtelif çıkmaz çatışmalarına girdiği" belirtilmişti.

"PKK, İngiltere genelindeki uyuşturucu ticaretinde çeteleri kullanıyor"

Güvenlik zımnında adını kırışmak istemeyen "Ali" müstear adını kullanan başşehir Londra'nın kuzeyindeki "Tottenham Boys" çetesinin emektar üyesi, AA muhabirine terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticaretinde İngiltere'de izlediği yolu anlattı.

Ali, terör örgütünün, dünya genelindeki karlı uyuşturucu ticaretinde çeteleri kullandığını ve başta başşehir Londra'da enerjik bulunduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 400 şahsiyet çetenin başkentin kuzeyinde A ve B sınıfı uyuşturucuları fesih tekeline cemaat bulunduğunu tamlayan Ali, Tottenham Boys'un "Londra'daki çetelerin en büyüklerinden biri" bulunduğunu söyledi.

Çetenin emektar üyelerinden Ali, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Diğer büyükler, Hackney Bombers ve Adanalı Hayri adına da bildik Hayri Göztaş çetesi. Tottenham Boys, Hackney Bombers ve Hayri Göztaş çeteleri, birtakım önemsiz Arnavut, Jamaikalı ve İrlandalı gruplarla Londra'nın uyuşturucu ticaretinin çoğunu arama ediyor. Hepsi, Haringey'den, Kürt Toplum Merkezinden faaliyetlerini tay tay arabası örgüte (PKK) bağlı. Hepsi de ideolojik adına ve menfaatlerini ahlaksız hissettikleri düşüncesince PKK'ya dünyalık veriyor. Hepsi (PKK) örgüte dünyalık ödüyor. Ödemezlerse, hırçın takdirde, kusur tarafta olacaklar. Londra'da çalışkanlık açıklamak ortak nevi ruhsattır ve tutarı örgüte ödenir."

"Kürt Toplum Merkezindeki liderler, etraflı çete elebaşlarını tanır"

Terör örgütü PKK'nın Londra'daki merkezinin, Haringey'deki Kürt Toplum Merkezi bulunduğunu kail Ali, "Orada uyuşturucu bulamazsın fakat oradaki liderler etraflı çete elebaşlarını bilirler ve çete üyeleri arada sırada maşer merkezi liderlerinden aralarındaki anlaşmazlıkları çözmelerini isterler." niteleyerek konuştu.

Çeteler ortada sonsuz ortak koku davası bulunduğunu vurgulayan Ali, "Hepsinin rakip çeteler çeşidinden öldürülmüş üyeleri var. Kimseye acıma göstermezler." ifadelerini kullandı.

Ali ayrıca, sabık ay Londra merkezli ortak Türk radyo istasyonunun sahibi bulunan DJ Koray'ın (Mehmet Koray Alpergen) öldürülmesinin çeteyle irtibatlı olabileceğini öne sürdü.

"İnsanları mahkûm etmek düşüncesince gözdağı ve şiddete başvuruyor"

Bir vakitler uyuşturucu kaçakçısı Hayri Göztaş'ın yönettiği çeteye yaklaşan bambaşka ortak insan de AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, dam cezası ve Türkiye'ye uç dışı edilmekten kaçınmasına karşın Göztaş'ın da Londra sokaklarına arka döndüğünü anlattı.

Güvenlik zımnında adını kırışmak istemeyen bu kişi, "Hayri, kullanmakta olanları çetesi düşüncesince karlı olacak şekillerde mahkûm etmek üzere gözdağı ve şiddete başvuruyor." ifadesini kullandı.

Hayri Göztaş, Ekim 2004'te İngiltere'de eroin kaçakçılığından başı yerde bulunmuş ve 16 sene dam cezasına çarptırılmıştı.

Göztaş, başıboş bırakıldıktan elden sonraları Türkiye'ye uç dışı yapılmak istemiş fakat baş başa çalışmış bulunduğu aşkın sayıda ferdin adını açıklamış bulunduğu düşüncesince İngiltere'de kalmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler