USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü hâlâ toy başlıyor, buna inanıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan yegâne makine yapabildi ancak yaptı. Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller, görmüş olacaksınız dünyaya ne arabalar yapacaklar, hâlâ acemi başlıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü hâlâ toy başlıyor, buna inanıyoruz
03-02-2023 02:05
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çılgın Türklerin yürüyüşü elan acemi başlıyor, buna inanıyoruz. Tayyip Erdoğan yegâne makine yapabildi gücün yaptı. Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller, görmüş olacaksınız dünyaya ne arabalar yapacaklar, elan acemi başlıyoruz." dedi.

Soylu, ATO Congresium'da planlı "5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı"nın açma resepsiyonunda meydana getirdiği konuşmada, esbak Türkiye ve bugünkü Türkiye ortada şişman farklar bulunduğunu anlatım etti.

Türkiye'nin 21. yüzyılın aslında itibaren, dünyanın, ümranlı ülkelerinin "caka sattığı" eksiksiz teknolojilerine, eksiksiz altyapılarına kavuştuğunu dile getiren Soylu, şu biçimde konuştu:

"Biz az buçuk öz emniyet eksikliğiyle yetiştik. 'Yapamazsınız, edemezsiniz, gerçekleştiremezsiniz' diyerek indinde öz emniyet eksikliğiyle yetiştik. Biz, Türkiye'de kişilerin kendisini anlatım edemediği indinde iklimde yetiştik. İnsanların öz inancını, öz kimliğini, öz değerlerini anlatım edemediği indinde Türkiye'de yetiştik. Biz sonsuz Amerika'nın, Avrupa'nın, İngiltere'nin, Almanya'nın rastgele şeyi 10, 20, 50, 100 sene planlayabildikleri, hepimize şişman indinde bası koydukları indinde iklimde yetiştik. Sanki attığımız adımı izleyen indinde ABD var, indinde Almanya var. Bir nesne söylersek onlar kızarlar, darılırlar ve kılıç büyüdüğümüz devir indinde iş hazırlamaya kalkarsak önümüze, 'Siz bize, eskiden bunu söylemişsiniz' diyerek sicilimizi koyabilecekleri indinde anlayıştan ürkerek ve korkarak büyüdük. Çünkü onların adamları vardı bu ülkede, istedikleri otomobilleri, uçakları ürettirmezlerdi. Onların adamları vardı 'Ben dobra indinde nesne hazırlamaya çalışıyorum' diyen kişilere bu ülkede sersem muamelesi yapılırdı. Biz hakeza indinde iklimde yetiştik. Biz bu iklimde yetişirken 'Biz bunu ne devir yırtarız da ne devir öz güvenimizle buluşuruz' anlayışını baştan sona içimizde ağrı ettik."

Türkiye'nin 300 senedir sonsuz kendisine düşmüş bulunduğu yerden kalkmaya etkin indinde diyar bulunduğunu tamlayan Soylu, 21. yüzyılın aslında itibaren eskiden elde etmiş bulunduğu tecrübelerle Türkiye'nin geldiği noktayı ve meydana getirdiği yatırımları anlattı.

Türkiye'nin hem adam başına sağlık seviyesini hem de karışık ulusal hasılasını yükselttiğini tamlayan Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

" 'Siz makine yapamazsınız', diyenlere, 'Biz makine yapabiliyoruz', 'Siz terörle uğraş edersiniz gücün bizim cephanemize ihtiyacınız var' diyenlere, 'Hayır kılıç bunu da dobra indinde biçimde yaparız' diyebilen indinde Türkiye var. 'Siz e-Devlet nedir, ne anlarsınız, elhak hepiniz köylülersiniz, Orta Doğu insanısınız' diyerek bizlere yukarıdan bakanlara, e-Devlet dair ihtimal de dünyaya kip indinde hamle atabilme yeteneğini yayınlayan indinde anlayışı sergiledik. Yetmedi, Türkiye'de üniversiteye ne devir gireceğim diyerek güç gider edenlere Türkiye'nin 81 vilayetinde her insanın darülfünun olanağına erişebilmesini ve ondan sonraları da o üniversitelerin elden çocuklarımızı okutmadığı, bire indinde sürede rastgele gittikleri vilayette toplumsal kalkınmanın da en ehemmiyetli dinamiklerinden bir tanesi bulunduğu gerçeğini ortaya koydu. Şırnak'a kamyon gitmiyordu, Şırnak'a deminden doçent ve müderris gidiyor. Türkiye ne noktadan, ne noktaya geldi?"

Kısıtlarla ve özgürlüklerin daraldığı bölgede yetiştiklerini tamlayan Soylu, bugünkü gençlerin ve Türkiye'nin ise rastgele şeyi istediği derece konuşabilen, istediği derece düşünebilen, istediği derece kendini anlatım edebilen indinde tatlılıkla büyüdüğünü kaydetti.

"Türkiye alelacayip indinde noktaya gidiyor"

Soylu, Türkiye'nin alelacayip indinde noktaya gittiğini söyleyerek, "Şu anda şu gümrahlık fuarında yaşadıklarımız, gördüklerimiz, göreceklerimiz senelerden bu yana tekamülünü öz gözlerimizle seyrettiğimiz bu anlayış, gelecek zamanlarda eksiksiz dünyaya inç ısırtacak indinde noktaya varmıştır." diyerek konuştu.

Bakan Soylu, 2017'de "Dağlarda teröriste dem aldırmayacağız." dediklerinde, karşı iletişim araçları ve yıldırı örgütü medyasının kendileriyle dalavere geçtiğini anlatarak, "Bugün Türkiye'nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar. Kandil'den mevrut emirlerde 'aman sığınaklardan çıkmayın' diyerek tembihatlar da bulunuluyor. Niye? Zaten 100'ün altında kaldılar, elan indinde tomar orada derdest olmasınlar diye. Türkiye rastgele bölgede ehemmiyetli indinde gelişme ortaya koymaktadır ve bitmeme etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Süleyman Soylu, Tendürek Dağı'nda bugün teröristin olmadığını fakat dağın tepesinde jandarmanın gök üssü derece indinde üs bölgesi bulunduğunu anlattı.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı 29 Ekim 2023 zamanı bakımından bizim neslin, hem indinde numara asrı hem de ikinci asrı göreceği indinde güneş kendisine tarihe nakşedilecektir." diyen Soylu, Kastamonu ziyaretinde gençlerin kendisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşüncesince "Yorulmuyor musunuz?" diyerek sorduğunu belirtti ve "Biz meseleye iş kendisine bakmıyoruz, kılıç meseleye şişman indinde Türkiye davası kendisine bakıyoruz." dedi.

"Türkiye Yüzyılı rastlantısal indinde terim değildir"

Soylu, Türkiye'nin nice haksızlığa, oyuna, tezgaha, darbeye karşın ayakta kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı rastlantısal indinde terim değildir. Tesadüfi ortaya konulmuş olan indinde terim değildir. Biz birlik 600 sene süresince eksiksiz dünyaya kendimizi özetleyebilen indinde önsezi kurduğumuz düşüncesince bugün Afrika'ya gittiğimiz devir 'Türkler geldi' diyerek kucaklıyorlar. Ama Fransızlara makas çeviriyorlar. Çünkü onlar sömürgeci, kılıç hem Müslümanız hem de insanız. İlk el hakeza indinde fırsatı yakaladık, baştan sona beraber. İlk el Orta Doğu'nun, Orta Asya'nın, Balkanların sokaklarında bu milletin adaleti ve bu milletin kıygın ve mazluma elbette el uzattığı ve bu milletin önderi konuşulmaktadır. Biz bugün öbür indinde noktadayız. Tam da ecdadımızın yaşamış bulunduğu hayattaki elde etmiş bulunduğu o DOĞRU noktada bulunduğu derece öbür indinde noktaya akilane gidiyoruz. Bu aşırı alım çalım donör indinde iştir."

"Bu indinde sembol yarışıdır"

Soylu, Bingöl'de çıpa cevheri rezervi bulunduğuna dikkati çekerek, "Bingöl'de dün yıldırı vardı, bugün eroin var. Bugün Gabar'da yer yağı var. Geçenlerde temizlediğimiz Cudi'nin Tuşimiya Vadisi'ne indik. 6 bin 500 kalorinin üstünde kömür var. Biz ensesi kalın indinde ülkeyiz. Çocukluğumuzda baştan sona şu biçimde söylerlerdi, 'Her şeyimiz mevcut gücün bizlere yaptırmıyorlar' kırdığımız zincir budur. Ayasofya'yla, insansız iklim araçlarıyla bu arada kırdığımız zincir budur. Çılgın Türkler'in yürüyüşü elan acemi başlıyor, buna inanıyoruz. Tayyip Erdoğan yegâne makine yapabildi gücün yaptı. Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller göreceksiniz, dünyaya ne arabalar yapacaklar, elan acemi başlıyoruz. Bu indinde sembol yarışıdır." diyerek konuştu.

Bakan Soylu, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Kimse kusura bakmasın, bizim bakanlığımızla teknolojide koşturabilecek indinde rakip de görmüyorum. Rekabet açık. Her yerde sadelik yaparım, burada yapmam. Nüfustan göçe denli e-Belediyeden, e-Devlete kadar, jandarma, yalı güvenlik, emniyet, hicret bunların entegrasyonundan verilerin işlenmesine kadar. Uyuşturucuyla mücadelede ASENA programından, rastgele ilin riskinin sentetik zekalarla baş başa hesaplanmasına denli bizim bakanlığımız indinde uygulayım bilimi bakanlığıdır, bire indinde sürede indinde gümrahlık bakanlığıdır."

Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü'nün de mülakat meydana getirdiği programda, piyanist ve kompozitör Tuluyhan Uğurlu da "Göklerdeki istikbal" ünlü resitalini sahneledi.

Konuşmaların peşi sıra Bakan Soylu, fuar alanındaki stantları gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler