USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hematoloji uzmanı uyardı: 'Lenf düğümleri büyüyorsa hekime başvurun'

Vücudun enfeksiyonlarla çekişme kabiliyetinte dirimlik ortak görevi bulunan lenfa bezlerinin çoğu kez ilgisiz algınlığı kadar viral enfeksiyonlarda şiştiğini tamlayan Hematolog Dr. Soner Solmaz, lenfa düğümleri hasbi yere çıktıysa, sert, akışmaz ortak yapısı var ise ve büyüm

Hematoloji uzmanı uyardı: 'Lenf düğümleri büyüyorsa hekime başvurun'
03-02-2023 10:08

Acıbadem Adana Hastanesi Yetişkin Hematoloji Uzmanı Dr. Soner Solmaz, şişkin lenfa düğümlerinin çoğu kez bakteri yahut virüslerin niçin bulunduğu enfeksiyonun müşterek kararı adına ortaya çıktığını ve seyrek de olsa şişkin lenfa düğümlerine dokunmabana hastalığının niçin olabileceğini tabir etti.
Lenf bezleri adına da isimlendirilen lenfa düğümlerinin, bedenin enfeksiyonlarla cenk kabiliyetinte dirimsel müşterek gösteriş oynadığına uyanıklık çekici Dr. Solmaz “Lenfler, süzgeç rolü görerek virüsleri, bakterileri ve öteki çor nedenlerini vücudunuzun öteki bölgelerine bulaşmadan evvela yakalarlar. Şişmiş lenfa düğümlerini ayırt edebileceğiniz münteşir alanlar ortada boynunuz, çenenizin altı, kerhane altlarınız ve kasıklarınız bulunur” dedi.

“Şişmiş lenfa düğümleri çor habercisidir”

Lenfatik sistemin, bedenin gelişigüzel durumunda mevcut müşterek organlar, damarlar ve lenfa düğümleri ot bulunduğunu vurgulayan Solmaz, “Baş ve günah alanlarınızda nice lenfa düğümü bulunur. Sık kalın şişen lenfa düğümleri bu bölgede, başkaca kerhane altlarınızda ve kasık bölgenizdedir. Şişmiş lenfa düğümleri, vücudunuzda müşterek yerlerde müşterek şeylerin hata bulunduğunun müşterek işaretidir. Lenf bezleriniz evvela şiştiğinde şunları ayırt edebilirsiniz, lenfa düğümlerinde hassaslık ve dert oluşur. Şişlik bezelye yahut fasulye büyüklüğünde, fazladan koz boyutlarında olabilir. Şişmiş lenfa düğümlerinizin nedenine ilişkin olarak, erbap olabileceğiniz öteki endeks ve semptomlar koku alma organı akıntısı, geçit ağrısı, biberli ve fevk teneffüs yolu enfeksiyonunun öteki belirtileri olabilir” niteleyerek konuştu.
Vücuttaki lenfa düğümlerinde şişme meydana geldiğinde, HIV yahut mononükleoz üzere enfeksiyonları, lupus yahut romatoid artrit üzere müşterek romatizmal rahatsızlıkları eyitmek icap ettiğini aktaran Solmaz “Lenf bezlerinde faiz müşterek dokunmabana yahut lenfomaya ilişkin ise lenfa bezleriniz aşırı çabuk şişkin muhtemel ve beklenenden hâlâ kaba ve sabit-hareketsiz kısaca mekân dokulara değen olabilir. Ateş, şeb terlemeleri ve kilogram kaybı zevcelik edebilir” şeklinde konuştu.

“En münteşir sebebi enfeksiyondur”

Dr. Solmaz, lenfa düğümlerinin gruplar şeklinde bulunduğunu ve gelişigüzel grubun bedenin belli başlı müşterek sahasını boşalttığını ve buna ilişkin adına şişkin lenfa düğümlerinin yerinin, alttaki yatan sebebi belirlemeye araştırma görevlisi olabildiğini kaydetti.

“Şişmiş lenfa düğümlerinin en münteşir sebebi enfeksiyondur, ilkin itici algınlığı üzere viral müşterek enfeksiyondur” niteleyerek laflarını sürdüren Solmaz “Boğaz enfeksiyonları, kızamık, kulak enfeksiyonları, diş ve dişeti problemleri, ten enfeksiyonları, insanoğlu immün yetmezlik virüsü (HIV) - AIDS, tüberküloz, pisik tırmığı hastalığı, lupus ve romatoid artrit üzere romatizmal hastalıklar, lenfoma (lenf bezi kanseri), hun kanseri (kemik iliği yahut çağ kanseri), lenfa düğümlerine serili (metastaz yapmış) öteki örgen kanserleri” ifadelerini kullandı.

“Büyümeye bitmeme ediyorsa doktora görünmelisiniz”

Çoğu devir şişkin lenfa düğümlerine müşterek enfeksiyon niçin bulunduğu için enfeksiyon düzeldiğinde lenfa bezlerinin de kendiliğinden normale döndüğüne yer veren Solmaz, “Ancak şişkin lenfa düğümleriniz tedaviden sonraları halen bitmeme ediyorsa, aşina müşterek faktör olmaksızın ortaya çıktıysa, 2-4 haftadır mevcutsa ve büyümeye bitmeme ediyorsa, kaba yahut korse üzere hissediliyor ve bastırdığınızda akım etmiyorsa, asi ateş, şeb terlemeleri yahut açıklanamayan kilogram kaybınız varsa, yutmada yahut soluk almada müşkül çekiyorsanız hemen doktorunuza görünmelisiniz” niteleyerek uyarıda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler