USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Geleceğin e-sporcuları Adana'da kurulan salonda eğitilecek

Adana Gençlik Merkezi'nde kurulan salonda geleceğin e-sporcuları yetiştirilecek.

Geleceğin e-sporcuları Adana'da kurulan salonda eğitilecek
25-12-2022 13:08
Adana

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce meydana getirilen teşrikimesai kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kabilinden Adana Gençlik Merkezi'nde e-spor salonu kuruldu.

ÇKA kabilinden salonda sunulan eğitimin ardından, 175 delege arasından e-spor oyunculuğuna 14, koçluğa 2, yayıncılığa da 2 isim seçildi. Oluşturulan dü e-spor takımı, rastgele güneş dubara ve fiziki antrenmanlar yaparak şampiyonalara hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, AA muhabirine, e-spor salonunun haziran ayında hizmete başladığını söyledi. Şehirde gerekseme bulunan e-spor salonu eksikliğinin giderildiğini tamlayan Çintimar, "Burada yetişecek sporcuların, Türk sporuna şişman yardım sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah acemi merkezlerin şehrimize kazandırılması düşüncesince çabamız olacak. ÇKA ile andıran sürede gerçekleştirdiğimiz eğitimler var. Buraya kısaca 1400 gencimiz başvurdu, 750'si yetişek aldı. İki ekip oluşturuldu, andıran sürede gençlik merkezleri ortada yapılacak turnuvalara bu arkadaşlarımız katılacaklar." sanarak konuştu.

"Gençlerimizin kendisini karşılama taşıyacağından eminiz"

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran da gençlerin tamamı dünyada pop bulunan gelişmelere fut uydurmasını sağlayacak emniyetli altyapılar kurmayı amaçladıklarını vurguladı.

Ajans kendisine trendi yakalamak, gençlerin gerekseme ve taleplerini istikbal etmek düşüncesince emek harcamaları sürdürdüklerine dikkati çekici Duran, şu halde bitmeme etti:

"2023 yılı planlamasını yapıyoruz. Çok ortak tomar arzu var. Bu talebi karşılamakla ait planlamamız var. Önümüzdeki sene Mersin'de de e-spor merkezi ihdas gayesi içerisindeyiz. Bunlara totaliter kendisine yaklaşıp, sürdürülebilirliğini ve altyapıların deli dolu kendisine kullanılmasını bildirmek istiyoruz. Amacımız, e-sporun farkındalığını yaratmak, gençlerimizin şimdiki gelişimleri izleme etmesini ve bu piyasaya karışma olmasını sağlamak. Ailelerin kıstak rahatlığıyla gönderebilecekleri altyapıları talih kendisine ika ve temdit gayreti içerisindeyiz."

Adana Gençlik Merkezi Müdür Vekili İbrahim Pıtırlı da mütebeddil teknolojiye fut uyduracak sporcular yetiştirdiklerini belirtti. Sporcuların bu işin dubara değil, spor bulunduğunu algıladığını özetleyen Pıtırlı, konforlu ortak ortamda takımları en dobra halde çalıştırdıklarını söyledi.

"E-sporcuların dubara arasına sonsuz alıştırma hareketleri ekliyoruz"

E-sporcuların menajerliğini eden Barış Kazan da e-sporcuların hafta sonları alıştırma yaptığını tabir etti.

Dışarıdan bakılınca e-sporcuların sonsuz bilgisayarda dubara oynar üzere göründüğünü tamlayan Kazan, "E-sporcuların dubara arasına sonsuz alıştırma hareketleri ekliyoruz. E-sporcularla beraberce hevesli arenadaki maçları izliyoruz. Burada çıkarlarını yorumluyorlar ve taktik geliştiriyorlar. Burada ekip ruhu meydana getirmeye çalışıyoruz." dedi.

E-sporcuların koçu Mustafa Buğra Çullu da oyunda sporcularla ferdî kendisine ilgilendiğini ve antrenmanlar yaptırdığını anlattı.

El-göz koordinasyonu düşüncesince tepke testleri yaptıklarını aktaran Çullu, "İzlediğim maçtaki taktikleri görüyorum. Onu güçsüz noktalarını kapatıp alelacayip ortak taktik durumuna getiriyorum. Bireysel değiştirdiğim taktikler de var. Bunları e-sporculara anlatıyorum." halinde konuştu.

"Hedeflerim Avrupa takımlarında oynamak"

E-sporculardan Murat Tekalev de takımdaki görevinin düelloculuk bulunduğunu belirtti.

Bu sporun satranç üzere bulunduğunu özetleyen Tekalev, "Daha baş döndürücü değişmeyen ita mekanizmasına mebni ortak oyun. Diğer spordan ayıran niteliği doğrudan mevhum olması. Hedefim Avrupa kupalarında korkmak ve şişman şampiyonalar kazanmak. Bu doğrultuda baş döndürücü çalışacağım." dedi.

Takım kaptanı Mehmet Yılmazer, günde 3-4 sayaç antrenmanın yanı esna ara esna de koşun yaptıklarını, basketbol, masa tenisi, uçan top oynadıklarını dile getirdi.

Her güneş fiziki aktiviteler yaptıklarını özetleyen Yılmazer, şunları kaydetti:

"Bu spor bence baş döndürücü ortak tomar doğacak vaat ediyor. Bilgisayar başlangıcında oturuyor olabiliriz fakat zihnî kendisine kendimizi baş döndürücü yoruyoruz. Ben dubara yaşamına dü sene geçmiş başladım. Hedeflerim Avrupa takımlarında oynamak. Burada kendimi belirtmek istiyorum. Şu an yolun başındayız fakat gelişeceğimize inanıyorum. Takımıma baş döndürücü güveniyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler