USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sivasspor-Galatarasay ve acemi Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, gerçekte Türk yargıcılık müessesesinin iflasının belgesidir, sertifikasıdır. Bunda bundan sonra tartışacak birlikte madde yoktur." dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir
03-02-2023 21:08
İstanbul

Ali Koç, dalavere oturmuş üyeleri Erol Bilecik, Ahmet Ketenci, Burak Kızılhan ve hür Özaktaç ile baş başa Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tesisine gelerek, burada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ortak musahabe yaptı.

Yaklaşık 1.5 sayaç devam eden musahabe sonrası organizasyon çıkışında gözleyen matbuat mensuplarına ortak izah işleyen Ali Koç, "Ben bugün ortak nesne söylemeyecektim ancak sizi burada görür görmez ineyim dedim." niteleyerek başladığı konuşmasına, şöyleki bitmeme etti:

"Yarın efdal sedir kurulumuz mevcut biliyorsunuz. Orada en kapsamlı, etraflıca açıklamaları yapacağız. Malumunuz, mukaddema tün olanlar...Bu bağlamda buraya geldik. Nelerden münasebet kırgınlık duyduğumuzu tabir etik. Aslında Sivasspor-Galatarasay maçında yaşananlar, mukaddema Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, esasen Türk yargıcılık müessesesinin iflasının belgesidir, sertifikasıdır. Bunda bundan sonra tartışacak ortak bap yoktur. Federasyonun da aşırı ayrımlı düşündüğünü sanmıyorum. Detaylara aşırı girmedik. Özelde meydana getirilen görüşmeleri de burada elbette ki aktarmayacağım. Ama beyin akıldan üstündür. Herkes mukaddema tün yaşananları gördü."

"Yabancı yargıcı denememiz geçişsiz denen ortak noktaya geldik"

Türk hakemleriyle bu işin gitmeyeceğinin açıkça arasında bulunduğunu ve bundan sonra ecnebi yargıcı denenmesi icap ettiğini aktaran Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı yargıcı mevzusuna en karşıyken bundan sonra ecnebi yargıcı denememiz geçişsiz denen ortak noktaya geldik. Biz şöyleki ortak öneride bulunduk; federasyonumuz, Dünya Kupası arasında, en azından 'VAR'a ecnebi hakemi yapabilir miyiz'i irdeledi. Teknolojik namına ayrıksı ortak ülkeden bu hizmeti alabilir miyiz, neticede fiber optikle gidiyor bağlantılar. İlla ki fiziken ne statta olması ne de Türkiye'de olması gerekmiyor. Ona da baktılar. Ama icra ettikleri temaslarda dilek ettiğimiz çözümleri çıkartamadılar. Ama şurada 15 hafta kalmışken, haydi bu hafta da geçti, dedik ki 'VAR'a ecnebi hakemler gelsin, he dil bariyeri var'. Yani bizim FIFA'ya revan hakemlerimiz fark akıllıcasına aklık İngilizce konuşamıyorlar, bırakın değerlerini. Ancak bizim ısrarımız, inancımız, iddiamız, ılımlı hakemin niyeti acemi neredeyse ortak kuvve de olsa akıllıcasına ortak VAR hakemliği, teknolojiyi kullanarak, doğrusu Türk futbolunun en adaletli halde yönetilmesine güvence sibobu mümkün niteleyerek düşünüyoruz. Bu denli endamsız müddette bunu yapabilirler mi yapamazlar mı bilmiyoruz. Ali Palabıyık ortak elan karşılaşma alır karşılaşma almaz, onu da bilmem. Ancak bildiğim ortak nesne mevcut ki, bu dost kariyeri süresince bizim stadımıza, en azından biz yöneticiyken ortak elan giremez. Bunu da size açıkça ve belirgin ortak halde söyleyeyim."

"Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir"

Ali Palabıyık'ın bugüne denli çabucak kişi maçlarında değil, ayrıksı dayanıklı aşırı şaibeli maçı bulunduğunu öne devam eden Koç, "Yani bu buraya başmaklık değil. Yeni MHK ataması değildir. Bu emektar MHK atamasıdır. Eski MHK de harcama kadem ortak bombayı bırakmıştır. Nasıl? Böyle ortak adamı acemi pik atamak, ondan sonra, gepegencecik ortak hakemi en edisyon olacak ortak pik atamak... İnşallah gıcır MHK elinden geldiğince bu sıkıntıları giderebilecek çözümleri bulur. Ama esasen ediyorum; mukaddema tün ofsaytımsı ceza vuruşu konumu bulunduğu karşılaşma da engelleme iktisap etmek neredeyse bu denli güzel oruçlu ortak şeyler yapılmaya çalışılmış olan ortak ortamda Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir, kanıtıdır, sertifikasıdır. Ve fahiş hatalar, akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar...İnsanın bulunduğu yerde rastgele devir vebal mümkün ancak ne hikmetse ortak takımın aleyhine ayrıksı ortak takımın lehine işlemektedir." niteleyerek konuştu.

Görüşmede VAR hakemiyle ilişik ortak söylemi olup bulunmadığı sorulan Ali Koç, şu cevabı verdi:

"VAR hakemi olanaksız mümkün mu? Size ortak hatırlatayım VAR hakemini; Koray Gençerler. Nereden hatırlayacaksınız Koray Gençerler'i? İki yıl geçmiş kişi alanımızda 8 karşılaşma yenilmemiştik, önder gidiyorduk. Pelkas'ın dehşet ortak golü vardı Konyaspor'a. Hepimiz hakeza ortak ağzımız açıkça o golü seyrettik. Sonra ortak yerden el niteleyerek ortak vaziyet çıkarttı ve silme ettirdi. Bu sezona gelelim; ön yenildiğimiz karşılaşma Konyaspor. Tesadüf gene Konyaspor. Valencia atılmıştı biliyorsunuz. Hakemin sırtı dönüktü. Bize uyarınca atılmasını gerektirecek on paralık ortak vaziyet yoktu ancak gene Koray Gençerler hakeme itiraz ederek attırdı. Ve mukaddema gene Koray Gençerler. Daha fazlasını anlatmaya gerekseme duymuyorum. Tekrar ediyorum. Acilen, acele zamanda, Türk futboluna muhakkak, en azından VAR seviyesinde, bu mevsim mümkünse ecnebi VAR hakemleri getirilmeli. Bunu beyan etmek kolay. Federasyonun güzel oruçlu ortak çabası bulunduğunu biliyorum ancak bence az buçuk elan ısrar etmekte yarar var. Çünkü Yunanistan, Suudi Arabistan'a ecnebi yargıcı getirebiliyorsa, bizim neyimiz eksik. Biz de bunu yapabiliriz niteleyerek düşünüyorum."

"Mehmet Büyükekşi ikrar ediyor mu?"

Başkan Ali Koç, ortak gazetecinin, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ikrar ediyor mu korkulu vebal olduğunu?" sorusuna edim ise, "Özelde konuştuklarımı burada açıklayamam. Ama ikrar etsin, etmesin kimin puanları gidiyor, kimlere kazanım sağlanıyor? Sivas maçından 3 puan, mukaddema dü benek 5 puan...E elbette olacak bu iş? Camiamıza sesleneceğim, hepsini erte yapacağım. Burada soğuktasınız niteleyerek durdum yoksa, ortak izah yapmayacaktım. Tarzımız da değil buradan çıkıp izah yapmak." halinde yanıt vererek laflarını tamamladı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler