USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dijital birliğin "ağır abisi" Kapgan önce el acı etti

HAVELSAN'ın öncülüğünde, dalında önde mevrut kuruluşların işbirliğiyle geliştirilen insansız esmer uzlaştırıcı Kapgan, tanıtılmasından endamsız müddet sonraları araziye baskı ve ciddi makineli tüfek tüfek tüfekle önceki kat atış testi gerçekleştirdi.

Dijital birliğin
29-01-2023 13:05
Ankara

Türk savunma sanayisi içinde dalında önde mevrut kuruluşların işbirliğiyle geliştirilen insansız yağız uzlaştırıcı Kapgan, sergilenmesinden endamsız müddet sonraları araziye çıkıp önceki kat atış testi gerçekleştirdi.

Orta sınıf-2 insansız yağız uzlaştırıcı namına konumlandırılan Kapgan, Anadolu Ajansı çeşidinden görüntülenen testler düşüncesince beden üstündeki çalışmaların tamamlanmasının arından Samsun Yurt Savunmanın Samsun'daki atış poligonuna nakledildi. Projede fariza düzlük ekiplerin çalışmasıyla Unirobotics'in tabanca kulesi ve Samsun Yurt Savunmanın Canik M2 QCB 12,7 milim ciddi makineli tüfeği Kapgan'a bütünleşmiş edildi ve şeb atışları gerçekleştirildi. Ertesi günün er saatlerinde de güneş atışları yapıldı. Atış testlerinin arkası sıra araziye çıkan Kapgan, sürüş performansını ortaya koydu.

Bu testle, benzeyen sürede Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Canik M2 QCB 12,7 milim ciddi makineli tüfek de önceki kat müşterek insansız yağız aracıyla müstamel oldu.

"Kardeşlerinin yanına değerlendirmek düşüncesince sabırsızlanıyor"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AA muhabirine, İHA'larda edinilen sınama ve evren çapındaki başarıyı öteki insansız sistemlerde de edinmekte azimli olduklarını söyledi.

İnsansız yağız araçlarında nice Türk savunma sanayisi şirketinin hakkıyla değerli çalışmalara imza attıklarına ayraç fail Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bazı ürünlerimiz düzenlilik güçlerimizin hizmetinde kullanılırken, kimilerine da dünkü kabiliyetler kazandırma emek harcamaları sürüyor. İnsansız yağız araçlarımız müşterek taraftan dünkü silahlarını kuşanmaya da bitmeme ediyor. 12,7 milim ciddi makineli tüfekle önceki atış testlerini başarıyla güzeşte Kapgan İnsansız Kara Aracı'mız da sahada fariza karşılayıcı kardeşlerinin yanına değerlendirmek düşüncesince sabırsızlanıyor. Projede emeği güzeşte eksiksiz firmalarımızı kutlama ediyor, bu bölgede hâlâ şişman başarılara imza atacaklarına içten inanıyorum."

"O müşterek kurnaz robot"

HAVELSAN Robotik ve Otonom Sistemler Proje Müdürü Veysel Ataoğlu da SAHA Expo'da güzeşte sene bitirdikleri sunumun arkası sıra Kapgan'ın sınav programına alındığını söyledi.

Platform üreticisiyle önceki namına beden başarım testleri yaptıklarını dile getiren Ataoğlu, mahsus müşterek noktaya geldikten sonraları anahtar üstünde ne sima müfit yükler kullanılabileceğiyle ilgilendiren icraat gerçekleştirdiklerini anlattı.

HAVELSAN namına değişik sima platformlarla bitirdikleri emek harcamaları Kapgan'a bütünleşmiş ika noktasında da mahsus etaplara geldiklerini tabir fail Ataoğlu, şöyleki konuştu:

"Dijital bütünlük noktasında çalışmalarımız var. HAVELSAN, Türkiye'de sayısal birliğe önderlik fail müşterek şirket ve Kapgan da bu sayısal birliğin dünkü üyesi. Dijital bütünlük derinti algoritmaları, müşterek öteki insansız yağız aracımız Barkan, insansız iklim aracımız Baha, insansız derya aracımız Sancar'la beraberce Kapgan'ın oluşturduğu kümelenmeyle dünkü savaşma dalında değişik ne konseptler oluşturabiliriz, bunun üstünde çalışıyoruz. HAVELSAN başta yazılım noktasında öne çıkıyor. Her devir dediğimiz üzere kılıç müşterek ortam üreticisi değiliz. Biz bunun bellek tarafındayız ve Kapgan da müşterek anahtar değil müşterek kurnaz robot aslında."

Farklı sima silahlarla bitmeme edecek

Veysel Ataoğlu, beden başarım testleri sürerken mahsus müşterek noktadan sonraları tabanca mukavemet, art tepme, bunların gövdeye tesirini çıkmak düşüncesince atış testlerine başladıklarını bildirdi.

Farklı sima silahları format uzunluk deneyeceklerini ve çalışmalara Unirobotics ile beraberce 12,7 milim ciddi makineli tüfekle başladıklarını tamlayan Ataoğlu, "Bu silahlar da tahminî 2 ay evvela Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. Bu noktada da esasen müşterek önceki reşit oldu. Envantere giren silahı önceki kere müşterek insansız yağız uzlaştırıcı üstünde sınav ettik. Başarılı neticeler aldık bu atışlardan sonra. Gece atışından sonraları güneş atışlarını yaptık. Ayrıca silahlı halde sahadaki performansına bakıyoruz." dedi.

Yeni kabiliyetler kazanacak

Aracın 5 kilometre bulunan tanıtma alanını, üstünden kalkacak dronla, hâlâ da açık açık çoğaltma noktasında düzentileme yaptıklarını tabir fail Ataoğlu, özerk kabiliyeti, derinti algoritmaları, değişik sima okazyon sinyalleri, GPS kaybında görsel yönleme üzere mevzularda da faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Kapgan projesinin seyrine bağlı bilgiler sağlayan Ataoğlu, şunları kaydetti:

"Ocak ayına derece beden testleri yaptık. Ocaktan sonraları tabanca atış testleri ve bire müşterek anda da değişik sima yazılım yetenekleri sınav sürecine girmiş bulunmaktayız. Hedefimiz bu senenin önceki ½ si bakımından uzlaştırıcı kuvvetin kullanabileceği müşterek konsepte getirip, direnerek beraberce uzlaştırıcı sınav buyurmak istiyoruz. Bu noktada da mahsus çivi girişimlerimiz var. Kısa müşterek müddet içinde sahada hâlâ deli dolu müşterek halde görebileceksiniz aracımızı."

Uluslararası bölgede da vitrine çıkacak

Veysel Ataoğlu, dış satım mevzusundaki çalışmalarının da SAHA Expo'da başladığını ve daha sonra bitirdikleri görüşmeler doğrultusunda arabanın değişik devletlere testlere gönderilebileceğini bildirdi.

Aracın emlak dışı lansman faaliyetlerine de evleviyet verdiklerini özetleyen Ataoğlu, şöyleki konuştu:

"Önümüzdeki ay içinde emlak haricinde müşterek ülkede aracımızı sergilemeyi planlıyoruz. Sadece bu uzlaştırıcı da değil sayısal bütünlük konseptini orada sergileyeceğiz. Bu halde bu aracımızla da emlak dışına müşterek halde küşade olacağız ve faaliyetlerimiz hâlâ çabuk bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler