USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur” dedi.

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'
20-11-2022 18:08


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da planlı “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net” mitinginde vatandaşlara seslendi. Sınır ötesi operasyon, 2023 seçimleri, Millet İttifakı'nın tutumu ve yıldırı mevzularına yer veren MHP Lideri Bahçeli, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

Mitingin açılışında mütekellim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net temalı bugünkü toplantımıza dahil bulunan Samsunlu kardeşlerimizin yanı sıra, teşkilatlarımızı temsilen Cumhuriyet Meydanı'na şereflendirme fail Ordulu kardeşlerimize, Sinoplu kardeşlerimize, Giresunlu kardeşlerimize, Kastamonulu kardeşlerimize değişik latifçe geldiniz, hoş geldiniz diyorum. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine az müşterek müddet kaldığında alçaltı ittifakının talibi hala arasında yoktur. Kazanacak yavuklu polemiği alçaltı partilerini birbirine düşürmüştür. Bu sene süresince nöbetleşe kurmuş oldukları mukavves bacaklı masalarda 8 kat toplanmışlar, velakin müşterek rüşvet boyu açıklık alamamışlardır. Elbette bu bap kendilerinin bileceği müşterek konudur. Esasen içerisine düştükleri buhranın bizi alakalı fail yahut edecek müşterek tarafı da yoktur. Ancak Türkiye'mizin istikbalini riziko ve tehlikeye atacak kazalı ilişkileri, sarsak irtibatları ve sıkıntılı ünsiyetleri bulunduğu için çevre alçaltı ittifakının ayakkabı derisinden işlenmiş maskesini kaldırmak de bizim düşüncesince milli müşterek görevdir. Tek bildikleri, yegâne söyledikleri ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme' art deveran planlarıdır. Bunun haricinde ne müşterek projeden, ne takdire müstahak müşterek hedeften, ne de sadra iflah siyasetçi ve iktisadi müşterek tekliften bahsettiklerini duyan, gören, tanık bulunan çıkmamıştır. 6+1 formatında müesses masada el ve kavim sevgisinin kırıntısı yoktur. Gelecekle ilişik en önemsiz hazırlıkları bahis konusu değildir. Her birisinin duyurulmayan ajandası, bununla içkin ayrımlı Cumhurbaşkanı adayları bulunur ve karşımızdadır. Birbiriyle anlaşamayan, birbiriyle çatışıp çelişen, birbirinin kuyusunu kazıp masadan kalkınmak düşüncesince vesile muhafız partilerin eş akla cemaat bulunduğunu sonra değirmek batıl müşterek uydurmadır. Böylesi akse ve karmaşaya sapmış ucube zihniyetlere Türkiye'nin emaneti düşünülemeyecektir. Sadece yapılanı yıkmak, eskiyi esasen bina geçirmek üzere müşterek araya gelmiş, çıkarları haricinde göz boncuğu şeyi gözetmeyen partilere güven duyulur mu? saygınlık edilir mi? Ruhsat verilmektedir mi? Tamam diyoruz mi? Zillet ittifakı kukladır, kuklacı ise Türkiye düşmanlarıdır” dedi.

“Zillet İttifakı ziyasız müşterek projedir”
Millet İttifakını eleştirerek konuşmasına bitmeme fail Bahçeli, “Zillet ittifakı, milletin alıngan değerleri ile oynayarak, devletin esas kurumları ile çatışarak sokak müşterek siyasa yöntemini seçmiştir. En ilkin CHP aşırı tehlikeli, neticeleri ciddi olacak müşterek yanlışın içerisine sürüklenmiştir. Zillet ittifakı ziyasız müşterek projedir, plan sahibi ise değme fırsatta Türkiye'ye hücumcu evcil ve ecnebi mihraklardan kurulma etmiş yadımlama lobisidir. Cumhur İttifakı'na keriz masası diyenlerin aklına ve ahlakına şaşarım, zira gerçek keriz masası, gerçek yezitlik masası bellidir, 6+1 sayıda partinin oturmuş bulunduğu masayı altından adına inceleyici hacısı hocası neyin ne olduğunu, ne emellerin kapsayan olup buyruk kurduğunu aşırı bariz görecektir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadı, karanlık faillerinin ayaklarına tutunduğu masaya da bırakılmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'ni gün sahnesine çıkartan aristokrat dilek cumhurun kendiliğinden zat iradesidir, bu iradenin kifayeti ve künhü masalar değil utku meydanlarıdır. Tezgâh altı siyasetçi ilişkilerle milli geleceğimize tutu koymayı eğilim edenlerin, bu heveslerini kursaklarında bırakmaya yalan verdik, ant ettik. Onlar varsın birbiriyle oynayıp günbegün oyalanıp dursunlar. Cumhurbaşkanı talibi o mu olsun, bu mu olsun niteleyerek masalara beniz sürsünler. Keyifleri yetene derece yedi düvelle kuvvet donanması yapsınlar. Cumhur İttifakı evveliyatına bakacak, hizmetine bakacak, çalışmaya bakacak, milletine bakacak, ülkesine bakacak, iri işler başarmaya bakacak, toptan kuvvet Türkiye'nin mimarbaşılığı elbette olurmuş sistem aleme ispatlayacaktır” niteleyerek konuştu.

“Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Cumhur İttifakı adına adaylarının Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Bulanık suda balık avlama merakında değiliz. Belirsizliğin rotasını izleme ika anlayışında değiliz. Makam, mevki, servet, şan devşirme arayışında on paralık değiliz. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünü cumhurun zaferiyle taçlandırmanın gayesindeyiz. Bu muhik ve zamanı mücadelemizde tarz haritamız bellidir. Türk ve Türkiye yüzyılına milli bütünlük ve beraberlik şuuruyla ulaşmanın azmindeyiz. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini Türk milletinin değişmeyen anı, Türk tarihinin tarz ağzı, Cumhuriyet'in toy yüzyılla demokratik sözleşmesi adına değerlendiriyoruz. Seçimlere revan süreçte adayımız belli, kararımız nettir. Karar verdik, behemehâl uygulama ve izleme edeceğiz. Cumhur İttifakı adına beraberliğimizi sonuna derece koruyacağız. Hiçbir gevşemeye, suizanna, kıstak kırgınlığına izin etmeyeceğiz. Seçime derece değil Türkiye yüzyılının çatısını el birliğiyle öresiye kadar, eren milletimizi medeniyetler ve milel mücadelesinde yukarı lige taşıyana derece biriz, diriyiz, baş başa cumhurun emanet kökü, Cumhuriyet'in sarsılmaz güvencesiyiz. Diyorum ki, Cumhur İttifakı Türkiye'dir. Cumhur İttifakı pazarlıksız, aracısız, hesapsız, hilafsız, harbi el türbedarı, Türk milletinin saf bahçesidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı talibi da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Birinci misyonumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci zamanında de aşırı efdal müşterek oy oranıyla seçilmesi, değerli çalışmalarına aralık vermeden bitmeme etmesidir. İkinci hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin mebus sayısıyla aydınlık oturum dayanak noktası seviyesini en çoklaştırmak, senelerdir müstahak olduğumuz hakkımızı milli iradenin oluruyla almaktır. Nihai arzumuz, Cumhur İttifakı'nın TBMM'de aşırı çelimli müşterek asimilasyon olanağına kavuşmasıdır” halinde konuştu.

“Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur”

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren MHP Lideri Bahçeli, “Maalesef ekonomide fut oyunları on paralık bitmemiştir. Küresel tefecilerin tertiplerinde müşterek eksilme görülmemiştir. Türkiye'nin faiz, seviye ve pahalılık sacayağında yıkımını düşleyenlerin, yönetilemeyen müşterek dünya olmasının hesabını yapanların, sokakları çalkalamak aracılığıyla demokratlık dışı arayışları isteklendirme edenlerin sefihane kurgularında müşterek inhitat yaşanmamış, tersine müşterek artma gözlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle alayına çabucak aşılmaz müşterek talih çekilmiş, halis muhlis oyunlar bozulmuştur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 18 Kasım 2022 tarihinde, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği İstanbul Borsası'nın itibarına röfle düşürme, yönlendirme suni teşebbüsü yegâne kelimeyle ahlaksızlıktır. Son müşterek senedir üstün dereceli adına üstün dereceli çevre İstanbul Borsası Kılıçdaroğlu'nun uykularını kaçırmaktadır. Yatırımcılara Borsa'ya girmeyin çağrısı karşılayıcı Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur. Türk şirketlerinin kıymetini ıskat geçirmek düşüncesince kovculuklar borsası işleten, buna cevap İstanbul Borsası'nın yükselişinden çevre çılgına dönen Kılıçdaroğlu'nun yolu kansızlık yoludur. Samsun'dan diyorum ki, bu Kılıçdaroğlu likidasyon memurudur, taşeron siyasetçidir; CHP, Aziz Atatürk'ün prensipleri ve Türkiye zılgıt altındadır. Bu alçaltı zihniyeti ne söylerse söylesin, ne iftiradan imdat umarsa umsun, ahit talih aşırı elan güçlü, kavim aşırı elan umutlu, doğacak aşırı elan aydınlıktır” ifadelerini kullandı.

“Vakit dökülen kanların hesabını inme katre istifsar vaktidir”

Yakın sürede başlamış bulunan bitim ötesi harekata da yer veren Bahçeli, “Bilhassa terörle mücadelede aşırı ehemmiyetli kazanımlar elde edilmiş, yarıcı yıldırı örgütünün ve başka hunriz yedeklerinin evet kırılmıştır. PKK/YPG yıldırı örgütünün aksiyon kapasitesine vuruş indirilmiştir. Güney sınırlarımız süresince ferahlamak maksut yıldırı koridoru askeri harekatlarla baltalanmıştır. Kahraman güvenlik güçlerimiz bitim ötesinde, gayrimenkul süresince hainleri araya araya bularak atıl duruma getirmişledir. Ve bu etken proses bitmeme etmektedir. Terörist hemen hemen Türkiye bundan sonra orayı yıkıp geçmektedir. Tehdit nereden kaynaklanıyorsa bariz erek de orasıdır. Fakat terörizmi besleyip palazlandıran arkadaş görünümlü şaibeli ülkeler, Türkiye'nin önünü kesmek, güvenliğimizi ve huzurumuzu baltalama geçirmek düşüncesince kiralık acımasız kullanmaktadır. 13 Kasım'da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanmış bulunan kasap atılım Türkiye düşmanlarının aktif olduklarının şüpheye arazi bırakmayacak en sonuç kanıtıdır. Gerek İstiklal Caddesi'nde gerekse de terörle savaş sırasında martir sakıt hepsi el evlatlarına müşterek kat elan Allah'tan rahmetler yalvarma ediyor, otama altında mevcut kardeşlerimize şifalar diliyorum. Dün akşam ½ si başarıyla yürütme edilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'yla teröristlerin saklandıkları barınak, sığınak, in ve inleri isabetle meftun ve hamd olsun kullanılamaz duruma getirilmiştir. Hainler düşüncesince göz boncuğu arazi güvenli ve korunaklı değildir. Vakit matematik vaktidir. Vakit dökülen kanların hesabını inme katre istifsar vaktidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hepsi gücümüzle destekliyor, gazaları ve mücadeleleri hayır olsun diyor, en madun rütbeden en yukarı rütbeye derece hepsini çabucak kutlama ediyor, başarılar diliyorum. Alemde kötülük bitmezse, Oğuz'da er tükenmez, katiyen da tükenmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli, mitingin sonundaki konuşmasında başkaca şu ifadelere arazi verdi:
"İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan acımasız değme şeyi hepyek açıklarken, hala CHP'sinden İP'ine derece bilinen partilerin yöneticileri güya konkre kanıt peşindedir, hunriz saldırıyı örtbas etmenin amacındadır. Terörist, ‘YPG'ye katıldım, ego teröristim' itirafını yaparken, alçaltı partileri yalan donanması etmişçesine ‘hayır vehim var' niteleyerek suyu karıştırma yarışındadır. CHP'nin müşterek ekip başbuğ vekili, ‘teröristin ne örgüte mensup bulunduğu muamma' laflarını ağzından mermi kabil çıkarmıştır. İP'in müşterek Genel Başkan Yardımcısı da, ‘terörist taşımış bulunduğu pakette ne işe yaradığını bilmiyor olabilir' iddiasını küstah anlatım etmiştir. Zillet ittifakı, HDP'yi ürkütmemek, PKK/YPG'yi gücendirmemek, bile cinayetleri maskelemek düşüncesince milletimize ve şehitlerimize adeta taşlama kuyruğuna girip işitme saçmayı siyasa zannedecek müşterek sefalete savrulmuştur. Devletin değil yıldırı örgütünün açıklamasına onur edecek derece alçalmışlardır. Teröriste yıldırıcı diyemeyen ki var ise bizim gözümüzde teröristin aksiyon ve düşün yoldaşıdır. Bu da şenlikli ve haysiyetli müşterek eda olamayacaktır. Katile acımasız diyemeyenlerin, söz gelişi İstiklal Caddesi saldırısını iktidara genişletme ika gayreti içerisine girenlerin el ve kavim sevgisi kalmamıştır. Nedir bunlardan çektiğimiz? Bu zillete nereye derece eğilmek durumundayız? Acılarımızı pazarlık etmek namına nifak kusanların, devleti ve hükümeti itham altında bırakanların dili yıldırı dilidir, propagandası yıldırı propagandasıdır, bunların dü dünyada da yatacak ve sığınacak bölgeleri yoktur. Karşımızdaki levha zillettir, rezalettir, hezimettir, hıyanettir, aleni kabahat ortaklığıdır.”

Bahçeli'ye MHP'nin "İktidara Yürüyüş" mitinginde çekilen ışık bağış edildi

2023'e Doğru: Aday Belli Karar Net Mitingi düşüncesince Samsun'a mevrut MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye miting önceleri tatil etmiş bulunduğu otelde, partili iş insanı Burhan Mucur kabilinden Bahçeli'nin Samsun'a önceki kat Genel Başkan adına geldiği 25 Nisan 1998 tarihinde ‘İktidara Yürüyüş' Mitingi'nin düzenlenmiş bulunduğu Cumhuriyet Meydanın da çekilen fotoğrafını, kiraz ağacından el işçiliği ile meydana getirilen üzerinde üç yeni ay ve yanlarında MHP yazısı mevcut fotoğrafı hususi söve bünyesinde bağış etti.

Erdi Demir-Cem Güngörmüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler