USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremzedeler düşüncesince çadır kentler kuruldu, vatandaşlar ilk geceyi çadırlarda geçirecek

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi bulunan 5.9 büyüklüğündeki depremin peşi sıra kent genelinde çadır kentler kuruldu. Vatandaşlar geceyi çadırda eylemek düşüncesince hazırlıklarını yapıyor.

Depremzedeler düşüncesince çadır kentler kuruldu, vatandaşlar ilk geceyi çadırlarda geçirecek
23-11-2022 23:08


Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana mevrut ve nice ilden mahsus 5.9 büyüklüğündeki depremin peşi sıra alanda en büyüğü 4.3 iktisap etmek neredeyse toplamda 138 dümdar depremin yaşandığı öğrenildi. Meydana mevrut depremin peşi sıra alanda AFAD, jandarma, emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 taşıt görevlendirildi. AFAD Lojistik deposundan alana 10 bin battaniye, 20 nüsha 112 metrekare umumi amaç çadırı ve 489 nüsha 16 metrekare eş hayat çadırı, 480 yatak, 480 yastık-çarşaf seti ve bin 200 ısıtıcı irsal edildi. Vatandaşlar, kurulan çadırlarda geceyi kılmak düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan, Düzce'de gece boyu yağışların çarpıcı olması bekleniyor. Bölgede takımlar çeşidinden ısıdam aşındırmak ve ikramlık dağıtımı bitmeme ediyor.

“Sallanmaya başladık, bismillah çekip yatağa oturdum”

Deprem acilen yaşadıklarını özetleyen Sevim Sağlam, “Depremi hissetmez kabil muyum? Tabii ki hissettim. Ben ameliyattan geldim, aşırı bitkindim, yatağa yattım. Gözümü birlikte açtım, o an içeride birlikte erke belirdi. Sallanmaya başladık, bismillah çekip yatağa oturdum. ‘Ben kalkamam, sadme bitsin anca kalkayım' diyerek düşündüm. Benim eşim de yatalak hasta. Torunum, gelinim, oğlum vardı evde. Onlara ‘korkmayın' dedim. İlk kere yaşadılar. Ben üçüncü depremi yaşıyorum. Yaşadığım düşüncesince bilinçliydim. Sarsıntı kesildikten sonradan biz bahçeye indik, otomobile oturduk. Ben geceyi eşimin yanı sıra geçireceğim, torunum ile gelinim aşırı korkmuş olduğu düşüncesince çadırda yatacaklar. Çünkü torunum ve gelinimin dengesi bozuldu” dedi.

“Geceden bu yana dışarıdayız”

Gece geç saatlerde yattığını ve sarsıntıyla uyandığını kail birlikte vatandaş ise “Çocuklarımın dü tanesi odalarında yatıyordu. Kalkar kalkmaz odaya koştum. Ben odaya koşarken iskemle kapının önüne gelmişti. Onu ittim, çocuklarımı kaldırdım. Hemen oradan montgomer falanca ne bulursam alıp aşağıya indim. Aşağıya indiğimde zelzele durdu. Ondan sonradan elhak binaya giremedik, çatlaklar falanca oluştu içeride. Nereden baksanız esbak geceden bu yana dışarıdayız. Çocuklar daim öksürüyor, hapşırıyor. Dışarıda acı yaktık, evimizin oradaki görünürde şişman birlikte düzlük var. Bu geceyi çadırda geçireceğiz. Tabii ki evimiz kabil gayrimümkün ancak en azından yatabileceğiz. Beterin beteri var, Allah bu günümüzü aratmasın. Allah iane edenden de, bunları kurup da bizleri düşünen herkesten razı olsun” diyerek konuştu.

Cihan Atik - Orkun Kaya - Burak Can Tokyürek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler