USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Depremden etkilenen illerdeki alacaklı idarelere ödenecek düyun ertelendi

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla mücbir sebep ıssız anons edilen 11 il ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki alacaklı idarelere ödenmesi müstelzim düyun ertelendi.

Depremden etkilenen illerdeki alacaklı idarelere ödenecek düyun ertelendi
23-02-2023 11:08
Ankara

Konuya bağlı Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, "asrın felaketi" kendisine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler zımnında mücbir sebep gayrimeskûn duyuru edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki dairelere verecekli olanların, ait anayasa maddeleri kapsamında ödemesi müstelzim taksitlerinin süreleri baştan saptanırken borçları yapılandırıldı.

Buna göre, bahis konusu yerlerdeki alacaklı idarelere verecekli olanların, mücbir sebep halinin başladığı gün ile sona erdiği gün arasına müsadif taksitlerinden birincisinin ifa süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği zamanı izleyen ayda, ahir taksitlerin ifa süreleri de bu kocaoğlan izlem fail ikişer maaş dönemler şeklinde ödenebilecek. Buna karşın, maaş taksitler şeklinde ödenmesi müstelzim taksitler, mücbir sebep halinin sona erdiği zamanı izleyen aydan doğmak kadar maaş taksitler şeklinde verilecek.

Mücbir sebep gayrimeskûn duyuru edilen yerlerdeki ihsan dairelerine ait seçim kapsamında ikişer maaş devreler şeklinde bu senenin mart, mayıs ve orak ayı aylarında ödenmesi müstelzim taksitler, sırası ile ağustos, teşrinievvel ve boşluk aylarında ödenebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler