USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaştı, aykırılık ayağa kalktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki Dünya Kupası açım töreninde eskiden "darbeci, zalim, acımasız ve firavun" sanarak seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. O görüşmenin peşi sıra ihtilaf partileri ayağa kalktı. Erdoğan'ın Sisi ile ilgilendiren s?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaştı, aykırılık ayağa kalktı!
21-11-2022 09:05
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki Dünya Kupası açma töreninde eskiden "darbeci, zalim, acımasız ve firavun" niteleyerek seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. O görüşmenin peşi sıra ihtilaf partileri ayağa kalktı. Erdoğan'ın Sisi ile ilişik sözlerinin arazi almış olduğu videolar ve izahat hatırlatıldı.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp el sıkıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarının geçmişteki açıklamalarına karşın Sisi ile birlikte araya gelmesine muhalefetten reaksiyon yağdı. Sosyal medyada Erdoğan'ın eskiden Sisi ile ilişik lafları dolaşıma sokuldu. Erdoğan, ^Beni barıştırmaya çalışıyorlar lakin barışmam" demiş Ekrem İmamoğlu'nun kazanılmış olduğu İstanbul seçimleri öncesinde "Pazar haset Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı” niteleyerek sormuştu. İşte muhalefetin tepkileri...

Muharrem İnce: Rabia'dan el sıkışmaya

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Rabia‘dan el sıkışmaya. Darbeci Sisi’den, arkadaşım Sisi’ye…

Çavuşoğlu'nun o tweetini hatırlattı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Türkiye'de darbelerin destekçisi, Esed'in benzeyen dostu CHP'nin deminden de Mısır'da Sisi ve darbecilere koşmasına şaşırmıyoruz” halinde 2013 senesinde attığı tweeti hatırlatarak, “Şimdi ne olacak darbe ablacı Mevlüt?“ niteleyerek sordu.

'Katil duyuru etmiş olduğu Sisi ile...'

Tuncay Özkan açıklamalarının devamında, “Erdoğan ‘Ben hakeza birlikte kişiyle katiyen görüşmem. Görüşenler de tarihte ayrımlı birlikte halde değerlendirilecektir.’ niteleyerek acımasız duyuru etmiş olduğu Sisi ile görüştü. Biz epey sorunu niçin çektik? Bunca martir niçin verdik Erdoğan?“ ifadelerini kullandı.

Nihal Olçok'tan 15 Temmuz göndermesi

Gelecek Partisi kurucusu Nihal Olçok da "Vah Mursî Vah Rabia,dedim bu fotoğrafı görünce. Demek ki Vah Abdullah Vah Erol Bey atasözü tarihi da yaklaşıyor demektir. Kanlı ellerele tokalaşmak sonradan da bire birlikte elleri afsun düşüncesince Allah’a ayırmak . Bu ne birlikte çelişki. Batsın hakeza siyaset." paylaşımı yaptı.

Muhafeletten tepkiler şu halde bitmeme etti:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Anadolu’da dobra birlikte gır vardır: “Siyasette erkeğe kirlettiği testiden su içirirler.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Erdoğan “katil ve firavun” söylediği Sisi ile el ele, delik hücre oldukça mutlu.”

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: “2019 Yerel Seçimlerinde; “Pazar haset Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu derece önemli.” Bugün Katar'da aşağıdaki fotoğraftan mahsus bundan sonradan Sisi denilmiş. Şimdi maslahat Binali Yıldırım ne olacak?”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Muhalefeti senelerce meydanlarda rabia göstergesi eşliğinde Sisi'cilikle, darbecilikle suçladın. Şimdi tek bilinçlilik olamamış kabil zalim, katil, darbeci söylediğin insanla kucaklaşıyorsun. Ya kaybettirdiklerin?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Rabia göstergesi de gün oldu. evvel “darbeci Sisi”ydi, deminden “dostum Sisi” oldu. “Ben hakeza birlikte kişiyle katiyen görüşmem. Mısır halkı bizim canımız lakin Sisi asla!” diyen Erdoğan, acımasız niteleyerek seslendiği kişiyle el sıkıştı. Nereden nereye… Tarih: 1 Temmuz 2016

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Ülkemizin kendilerini ve itibarını arkalamak düşüncesince tek ülkeyle ilişkilerimizin kesilmemesi en doğrusudur. Ancak bundan da önemlisi ülkemizin itibarının bu halde ayağa düşürülmemesidir! Bütün muhalefeti senelerce Sisi olmakla suçlayıp, defaatle Sisi'ye acımasız deyip masasına fark oturmam niteleyerek tafra yapıp, peşi sıra da oldukça bahtiyar ve gülen birlikte yüzle elini bunaltmak milletimizin haysiyetine hakarettir!

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bugün Sisi ile el sıkışan Erdoğan, eskiden Sisi'ye “Darbeci, katil, zalim, firavun, tiran” kabil ifadelerle seslenmişti. Erdoğan, Sisi ile ilişik söylemlerini kesif pıtrak iç siyasette kullanmasıyla özen çekmişti. İşte o açıklamaları:

“Tiran” dedi diplomatik akse yaşandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 senesinde CNN International'a verdiği röportajda Sisi'yi “tiran” yerine nitelemiş, bu izah üstünde Mısır, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter'i bakanlığa çağırmıştı.

'Görüşür müsünüz?' sorusuna cevap

2015 senesinde meydana getirdiği birlikte açıklamasında Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine bağlı soruya, “Şaka yapıyorsun herhalde… Böyle birlikte şeyin olabilmesi düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı birlikte kez müspet istikamette adımların atılabilmesi lazım” cevabını vermişti.

Pazar haset Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı

2019 domestik seçimlerinden ilk bölüt seslenen Erdoğan, “Pazar haset Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı? Mesele bu derece önemli. Erdoğan’ın akıbetini Mursi’nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun düşüncesince baş döndürücü çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek doğrusu bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz. Biz bunlardan korkmuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

'Böyle birlikte kişiyle katiyen görüşmem'

Erdoğan, 2019 senesinde katılmış olduğu birlikte çalışkan yayında da Sisi ile ilişik şunları söylemişti: “Ben hakeza birlikte kişiyle katiyen görüşmem. Her şeyden ilk onun birlikte kez umumi afla içerideki halis muhlis bu kullanıcılarını başıboş bırakması lazım. Serbest bırakmadığı sürece tığ kalkıp Sisi’yle görüşemeyiz. Görüşenler de tarihte ayrımlı birlikte halde değerlendirilecektir. Sisi göreve geldiğinden beri 42 kişiyi ölüm cezası ettiler. En akıbet 9 genci ölüm cezası ettiler. Bu birlikte kez yenilir yutulur birlikte sunum değildir. Mısır halkı bizim canımız ciğerimizdir lakin Sisi asla!”

Rabia işareti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 Mısır askeri darbesini protesto kılmak şartıyla Mısır’ın seçme cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler destekçileri kabilinden geçer “Rabia” işaretini, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlamıyla kullanmaya başlamıştı. Erdoğan, bu göstergesi ve lafları kesif pıtrak mitinglerde tekrarlıyordu.

Televizyondaki gözyaşları...

Erdoğan’ın Sisi darbesine gönül rahatlığı protestolarda ölen Esma düşüncesince döktüğü gözyaşları da yeniden gündeme geldi. Erdoğan, katılmış olduğu monitör programında babasının Esma’ya yazdığı betik okunurken yaş dökmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler