USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bulgaristan Haber Ajansının Ankara ofisi açıldı

Bulgaristan Haber Ajansının (BTA) Ankara Bürosunun resmi açılışı, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ile Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bulgaristan Haber Ajansının Ankara ofisi açıldı
03-02-2023 01:08
Ankara

Atatürk Bulvarı'ndaki ofisin açım törenine, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, BTA Genel Müdürü Kiril Valchev, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Anguel Tcholakov, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz ile AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan katıldı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, burada icra ettiği konuşmada, hürriyet, gerçeklik, beraberlik, bellek kabilinden kelimelerin Bulgar Haber Ajansını anlatım fail çelimli terimler olduğunu, ajansın 125 senedir bu kelimelere isnaden çalıştığını söyledi.

Yotova, Ankara'da oluşturulan BTA ofisinin Bulgaristan'a bitişik devletlerde oluşturulan 4. ofis bulunduğunu dile getirdi.

BTA’nın 125 senedir Bulgaristan’ın mülevven fotoğrafını yansıttığını anlatım fail Yotova, ajansın devletler ve insanoğlu arasındaki bağları koruduğunu ve güçlendirdiğini vurguladı.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilere yer veren Yotova, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in güzeşte sene boşluk ayında İstanbul’u görüşme ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak araya geldiğini anımsatarak, sonuç senelerde dü dünya arasındaki ilişkilerde şişman ortak atak bulunduğunun altını çizdi.

Yotova, Erdoğan-Radev görüşmesinden 3 hafta sonradan BOTAŞ ve Bulgargaz ortada tabii kavara anlaşması imzalandığını, Türkiye ile bundan böyle da erke dalında etkili olmak istedikleri baş döndürücü ehemmiyetli planlar bulunduğunu söyledi.

"Bulgaristan'da envestisman etkili olmak talip baş döndürücü Türk iş insanı var"

Yotova, "Türkiye çeşidinden ister gezim gerekse afiyet dalında baş döndürücü tekâlif mevcut aslında. Bu mevzuda Bulgaristan'da envestisman etkili olmak talip baş döndürücü Türk iş insanı var. Dolayısıyla dü ülkenin yapacağı hâlâ baş döndürücü iş var." değerlendirmesinde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bugün de baş döndürücü gündeş bulunduğunu vurgulayan Yotova, bölgenin istikrarı açısından çapraz dostluğun önemine ayraç etti.

Yotova, "Buradaki ofisle değme devir asıl çav aranacak, asıl kıymetlendirme aranacak." dedi.

Birey şekilde çelimli fakat şişman akıntı edildiğinde baş döndürücü hâlâ çelimli olduklarını tamlayan Yotova, "Bunu neden yapıyoruz? Her dü dünya ortada baş döndürücü derinliğine sürece dayalı ortak ahbaplık ve ortaklık var. Hafıza ve gün hesabına bunu yapıyoruz ve etkili olmak zorundayız." ifadesini kullandı.

"Ofisin açım zamanı simgelerle yüklü"

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Tcholakov da baş döndürücü şişman cümbüş duyduğunu belirterek, ofisin açım tarihinin simgelerle hamile bulunduğunu söyledi.

BTA'nın Ankara ofisinin başta turizm, yatırımlar ve firez dalında Bulgaristan'ın baş döndürücü elleme tanıtılacağı ortak noktaya dönüşmesini istediklerini kaydeden Tcholakov, değme şeyden ilk ofisin telaki ve dostlukların kurulduğu ortak arazi olmasını diledi.

Tcholakov, ofisin ortak "basın kulübü" olmasının haricinde "butik ortak sevgi" mekanı olabileceğine de ayraç etti.

"Şimdi dü camiası az buçuk hâlâ birbirine takrip vakti"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz de BTA’nın Ankara'da ofis açmasını devlet donör şekilde niteledi. İki ülkenin çabucak coğrafi şekilde benzeyen olmadığını, kültürel ve toplumsal şekilde da birbirine baş döndürücü benzeyen ve baş döndürücü çelimli tarihî bağlara eş bulunduğunu tamlayan Karagöz, dü camiası birbirine az buçuk hâlâ takrip zamanı bulunduğunu söyledi.

“Bugün burada oluşturulan BTA ofisi yardımıyla Türkiye ve Bulgaristan, siyasi şekilde da birbirine hâlâ benzeyen bir vaziyete gelmiştir.” diyen Karagöz, bu punt ile dü dünya camiasının birbirlerini hâlâ elleme aşinalık ve yaşanmış bulunan vakaları en akla yatkın kanaldan öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Karagöz, dü ülkenin birlikteliğinin baş döndürücü dobra neticeler doğuracağına inandığını anlatım etti.

"Bulgar Haber Ajansı, Türkiye'deki varlığını Ulusal Basın Kulübü ile genişletiyor"

BTA Genel Müdürü Valchev de "Bugün, Bulgar Haber Ajansı çabucak Ankara'ya dönmüyor, Türkiye'deki varlığını Ulusal Basın Kulübü ile genişletiyor. Böylelikle bu matbuat kulüplerini, Bulgar Haber Ajansı halis muhlis bitişik devletlerde ve şişman Bulgar topluluğu bulunan devletlerde açmayı planlıyor ve tasarlıyor." diyerek konuştu.

Açılış konuşmalarının arkası sıra Türk menşeli Bulgar caz sanatçısı Yıldız İbrahimova dinleti verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler