USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye’nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki yıllara güvenerek Türkiye'nin hayalet güçlü edilemeyecek başarılar gösterdiğini belirterek, ""Bugün Türkiye'nin altyapısı ve üstyapısı itibarıyla o gün hayalet güçlü edemediklerimizin gerçekleştiği birlikte tabela var" dedi.

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye’nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar'
03-02-2023 03:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi'nde planlı 5'inci Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı. Burada mütekellim Bakan Soylu, esbak Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi kıyaslayarak, "Bizim çocukluğumuzda çelimli müşterek Batı ve ABD vardı. Şimdiyse dünyada şark ve garp arasındaki konuşu ve izlemsel büyüklükte doğrudan sadece aynıyız. Sadece Batı'ya doğrulama bulunan değil, Batı ve şark dengesini kurabilecek ve bu mevzuda namına okazyon bulabilecek müşterek çocuk yetişiyor" niteleyerek konuştu. Bakan Soylu, esbak yıllara güvenerek Türkiye'nin hayalet üstelik edilemeyecek başarılar gösterdiğini ve Batı ile şark arasındaki izlemsel dengenin değiştiğine aksan yaparak şunları kaydetti:

“Bizim yetiştiğimiz devir dilimiyle Türkiye'nin altyapısı ortada aşırı şişman müşterek ayırt var. Biz yaşadığımız ülkede denizin altından vasıtaların geçebileceğini hayalet edebilecek müşterek anlayışta olamadık. Almanya'dan hemşerilerimiz gelirdi ve anlatırlardı, ‘Bir yandan müşterek tarafa denizin altından giriyoruz ve çıkıyoruz.' Acaba bu denizin altından revan tünelin içine su ne girmiyor ve otomobiller ne buradan uzaktan geçiyor niteleyerek öz zihnimizi zorluyorduk. Oysa bugün Türkiye, 21. yüzyılın esasen itibaren dünyanın mütekâmil ülkelerinin bizlere afi sattığı etraflı teknolojilerine ve altyapılarına kavuşmuş durumdadır. Bu 21. asırda Türkiye'nin müşterek numara zenginliğidir. Bizimle demin ki neslin arasındaki esas yetişmişlik farkı esas şekilde budur. Biz az buçuk özgüven eksikliğiyle yetiştik. ‘Yapamazsınız, gerçekleştiremezsiniz' niteleyerek müşterek özgüven eksikliğiyle yetiştirildik. Biz Türkiye'de kişilerin kendisini tabir edemediği müşterek iklimde yetiştik. İnsanların öz inancını, kimliğini ve değerlerini tabir edemediği müşterek Türkiye'de yetiştik. Amerika'nın, Avrupa'nın, İngiltere'nin, Almanya'nın herhangi müşterek şeyi 50 sene 100 sene planlayabildikleri, hepimize şişman müşterek bası kurmuş oldukları müşterek iklimde yetiştik. Sanki attığımız herhangi müşterek adımı izleyen müşterek Amerika, Almanya vardı. Bir nesne söylersek onlar kızarlar ve kılıç büyüdüğümüz devir müşterek iş hazırlamaya kalkarsak önümüze siz bizlere müşterek zamanlar bunu söylemiştiniz niteleyerek sicilimizi koyabilecekleri müşterek anlayıştan korkarak ve ürkerek büyüdük. Çünkü onların adamları vardı bu ülkede. İstedikleri otomobilleri, uçakları ürettirmezlerdi. Bu ülkede güzel müşterek nesne gerçekleştirmek isteyenlere sersem muamelesi yapılırdı. Biz bunu ne devir yırtarız da özgüvenimizle buluşuruz anlayışını içimizde ağrı ettik. Bizim bu topraklarda baştan sona yitiklerimiz oldu. Elimizdekileri de kaybettiğimiz he lakin bizim çocukluğumuzdan bugüne genişliğinde ki ayrımlılık yitiklerimize kavuşmuş olmaktır.”

"Bugün Türkiye'nin altyapısı ve üstyapısı itibarıyla o gün hayalet üstelik edemediklerimizin gerçekleştiği müşterek levha var"

Bakan Soylu, Türkiye'nin şu anki durumunun hayalet üstelik edilemeyecek gelişmişlikte bulunduğunu vurgulayarak, “Bugünkü Türkiye'de olacakları hayalet ederek demiyordum lakin bu zinciri incitmek için, bizlerden sonradan doğacak nesillere ve bizim arkadaşlarımıza beklenti vererek anlatıyordum. Bugün Türkiye'nin altyapısı ve üstyapısı itibarıyla o gün hayalet üstelik edemediklerimizin gerçekleştiği müşterek levha var. Hızlı trenler var. Bugün dünyanın en şişman destinasyonu reşit hava meydanı var. Dünyanın 5 şişman barajından müşterek tanesi var. Avrupa ve Amerika, enerji, hububat ve besin krizi yaşarken ayrımsız sürede Batı pandemi devrinde az imdi etraflı medeniyetini ayıplayacak müşterek biçimde yoksullukla üzerine karşıya kalmışken, aşıyı öz ülkelerinin haricinde hiç kimseye vermezken, havalimanlarında bunların kavgası yapılırken kılıç iptidai açık site hastanelerimizde yaşlılarımıza cemaat çıkan müşterek Türkiye tablosu ortaya koyduk. Daha yeni başladığımızı bildirmek isterim. Avrupa'nın ve Batı'nın bu ülkenin sınırlarına gelip, ne olmuş kalırsınız bu ülkenin sınırlarında yetişkin insanlarını bizlere göndermeye başlayın diyeceği eyyam andıran günlerdir. 40 senedir Türkiye'yi seyrediyor ve izleme ediyoruz. Hamdolsun hayalet ettiğimiz ve ortaya koyduğumuz perspektifte bizi yanıltan müşterek yanılmışlık olmamıştır. Ağrı'dan Diyarbakır'a genişliğinde başta evlatlarımızın elektronik beyin öğrenebileceği sınıflarının oluşabileceğini kimesne hayalet edemezdi. Şırnak ve Hakkari'de 2016, 2017, 2018 ve 2019'da müşterek hiç çocuğumuz tababet fakültesini kazanamadı, lakin 2020 senesinde 4, 2021 senesinde 19, 2022 senesinde 26 çocuğumuz tababet fakültesini kazandı. Türkiye alelacayip müşterek noktaya gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Bugün Türkiye'nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar”

Türkiye'nin terör ile mücadelesinin değişen teknolojinin hareket göstermesiyle imdi da çalışan ve azimli müşterek biçimde sürdürüldüğünün altını çizen Bakan Soylu, “Bizim şu an feyiz fuarında yaşadıklarımız, gözümüze takılanlar ve göreceklerimiz senelerden bu yana tekamülünü müşterek biçimde öz gözlerimizle seyrettiğimiz bu kavrayış istikbal zamanlarda tamamı dünyaya pus ısırtacak müşterek noktaya varmıştır. Bugün Türkiye'nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar. Kandil'den mevrut emirlerde aman sığınaklardan çıkmayın niteleyerek tembihlerde bulunuyorlar. Zaten 100'ün altında kaldılar imdi müşterek tomar orada derdest olmasınlar diye. Türkiye herhangi müşterek bölgede ehemmiyetli müşterek nema ortaya koymaktadır. Tendürek Dağı'nda bugün terörist namevcut lakin gayrı müşterek nesne var. Tendürek Dağı'nın tepesinde feza üssü kabilinden bizim jandarmamızın bulunmuş olduğu müşterek üs bölgesi var. Onlarca kilometre öteyi şen müşterek biçimde hem radarlarla hem de akşam düşün kameralarıyla görebilecek, 360 aşama dönebilecek, optikçi kulelerle herhangi müşterek ıssız ve herhangi müşterek hatırat izleyebilecek müşterek teknolojimiz var. Tendürek Dağı, -50 dereceyle Türkiye'nin en ilgisiz yerlerinden birisidir. Eskiden terör örgütünün egemenliğinde bulunan alan, bugün bizim evlatlarımızın ay açık bayraklar ve sabahleyin namazlarında okunan rahmet ve saygıyla şenlendirdiği ve herkesin şereflendiği müşterek düzlük durumuna gelmiştir” dedi.

“Dünyaya söyleyecek aşırı sözümüz, meydana getirecek aşırı işimiz var”

Türkiye'nin aykırı kaynakları itibarıyla zenginliğine aksan fail Bakan Soylu, ”Bugün 320 milyon titrem sert cevheri Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkmaktadır. 600 milyon dolara oraya Ereğli Demir Çelik kabilinden müşterek üretimevi yapılacaktır. Bingöl'de dün terör vardı, bugün eroin var. Bugün Gabar'da yer yağı var. Cudi'nin Tuşimiya Vadisi'nde 6 bin 500 kalorinin üstünde kömür var. Biz varlıklı müşterek ülkeyiz. Çocukluğumuzda bizlere bizim herhangi müşterek şeyimiz mevcut lakin yaptırmıyorlar, işlettirmiyorlar derlerdi. Bugün bizim kırdığımız zincir budur. Çılgın Türklerin yürüyüşü imdi yeni başlıyor. Buna inanıyoruz ve bizim doğacak nesillerimiz, Tayyip Erdoğan yegâne makine yapabildi lakin yaptı. Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller görmüş olacaksınız dünyaya ne otomobiller yapacaklar. Bu müşterek sembol yarışıdır. Dünyaya söyleyecek aşırı sözümüz, meydana getirecek aşırı işimiz var” halinde konuştu.

Bakan Soylu, POLSAN ve Havelsan'ın çalışmalarıyla biyometrik verileri düzlük ve sayısallaştıran 7 ülkeden biri durumuna geldiklerini de bildirdi. Bakan Soylu'nun konuşmasının peşi sıra piyanist ve kompozitör Tuluyhan Uğurlu 'Güneş Ülke Anadolu' eserini çaldı. 5'incisi planlı fuar, 4 Şubat'ta sona erecek.

Evren Doğru - Hakan Karaduman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler