USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer canlı yayında 'sessiz devrim' sanarak açıkladı: İlk el aracısız bütçe gitti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. "Sessiz birlikte ihtilal oldu" diyen Bakan Özeri "İlk kat Milli Eğitim Bakanlığı topu topu okullara bütçe gönderdi. Türkiye'de bütçe gönderilmemiş biricik birlikte meslek kalmadı" ifadeler

Bakan Özer canlı yayında 'sessiz devrim' sanarak açıkladı: İlk el aracısız bütçe gitti
12-09-2022 22:01
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. "Sessiz birlikte çevrilme oldu" diyen Bakan Özeri "İlk kere Milli Eğitim Bakanlığı tamamı okullara bütçe gönderdi. Türkiye'de bütçe gönderilmemiş yegâne birlikte mektep kalmadı" ifadelerini kullandı.Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunmuş bulunduğu Tarafsız Bölge programına misafir oldu. "Okullara geçmiş kere aracısız bütçe gitti" diyen Bakan Özer ayrıca "Kariyer sınavı" tartışmaları ile ilişik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. 

İşte Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları:

"Tüm öğrencilerimize araştırma görevlisi eşme kitapları sağladık"
Hazırlıklara aşırı er başladık. Cumhuriyet'in 100. yılına girerken tamamı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz problemsiz birlikte devre geçirsin istedik. Bu yıl birlikte teceddüt yaptık. Yardımcı eşme sıkıntı vardı. Tüm öğrencilerimize parasız halde araştırma görevlisi eşme kitapları sağlıyoruz. 2022-2023 eğitim tedris zamanında sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, mektep kitaplarının dışında araştırma görevlisi eşme kitaplarını da parasız vermeye başladık.

"Okullara geçmiş kere aracısız bütçe gitti"
Sessiz birlikte çevrilme oldu, geçmiş kere Milli Eğitim Bakanlığı tamamı okullara bütçe gönderdi. Temizlik, tamirat kabilinden gereksinimleri karşılamaları düşüncesince velilerden hediye toplanmaması için. Türkiye'de bütçe gönderilmemiş yegâne birlikte mektep kalmadı. il ve ilçelerden kestik, aracısız okullara gönderiyoruz bütçeleri. Daha önceden il ve kaza müdürlükleri belirliyordu okulları. 3 bilyon 750 milyon TL bütçe gönderildi. Nereye kullanıldı, ne gider kalemine kullanıldı bunları inceliyoruz. Asıl bulunan bilinçlilik ıslah kültürüdür. Sürdürülebilir ıslah çeşidini yaşamımıza kurup takma etmeliyiz.

"1 yılda 3 milyarlık projeyi tamamladık"
4 bin 256 okulun depreme dayanıklılıklarını, güçlendirilmesini ve onarımını yaptık. Temel eğitimde 10 bin mektep projesini tamamladık. 1 yılda 3 milyarlık birlikte projeyi tamamladık. 1 Eylül fiktif ile 20 bin Öğretmen ataması yapıldı. Bu arada Özge Kılıç öğretmenimiz dualarla adlandırmak istiyorum. Eğitim sistemimizde 1.2 milyon sarıklı var. Son 20 yılda tayin yapılmayan birlikte devre yok. Bakanlık mütebeddil önceliklere layıkıyla behemehâl atamasını yapar. Bizim en şişman avantajımız şu, Türkiye sarıklı sayısına düşen Öğrenci sayısını da azalttı. Öğretmen başına 40 mektepli geliyorsa şuan 25 mektepli denktaş geliyor. 857 bin dersliğin yüzdelik 60'a yakınında mektepli sayısı 25'in altında. 

"Kariyer sınavı" tartışmaları
Öğretmen alımlarının yegâne birlikte yolu mevcut o da KPSS, toplumsal medyadaki iddialar asıl dışı. Biz öğretmenlerimizi daima müzaheret kılmak düşüncesince düzentileme yaptık. Bu geçmiş kere düzene tahsil edilen birlikte yürütüm değil. Biz eğitim sisteminin içerisine acemi birlikte şan sistemi getirmiyoruz. Eğitimini bütünleyen ve imtihanını başarıyla geçirenler bilirkişi sarıklı olsunlar istiyoruz. Şuan koşulları sağlayıcı öğretmenlerin yüzdelik 95'i bilirkişi ve başöğretmenliğe başvurdu. 614 bin sarıklı eğitimini tamamlamış oldu ve sınava girecek. Hangi bölgeye başvurduysa o bölgeye geçecek, kota yok. Bir eğitim sistemi öğretmeni genişliğinde güçlüdür, o nedenden tığ öğretmenlerimizi daima müzaheret kılmak ve envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Okul yönetimi öğretmenler ile birlikte araya doğacak "arkadaşlar ne eksiğiniz vzr, ne bölgede genişlemek istiyorsunuz" sorup ona müteveccih eğitimler almasını sağlıyoruz. Uzman öğretmenken birlikte etap almış bulunduğu devir başmuallim bulunduğu devir da birlikte etap alacak. Bizim belkili bulunduğu genişliğinde öğretmenlerimizi faziletli lisans ve doktora ile buluşturmamız lazım.

"Sınava girmeyin" buyurmak kanuna karşıt davranmaktır"
Bu düzenleme, tamamı öğretmenlerin kişi hakkını ıslah onarmak düşüncesince meydana getirilen birlikte aranjman değildir. Bu proses öğretmene ilişkin icap başvurur, icap başvurmaz. Yüzde 95'i başvurmuş. Yapılan imtihan öğretmenin yeterliliğini istimara imtihanı değil, bu iş düşüncesince 180 saatlik verdiğimiz eğitimi istimara sınavıdır. Kovid sürecinde tığ öğretmenlerimizle el ele verdik. Gerekli tedbirler alındığı takdirde gördük ki, okullarımız en inanılır arazi oldu. Kanunda imtihan var, "Sınava girmeyin" buyurmak kanuna karşıt girişmek demektir. Bizim istediğimiz bilinçlilik şuydu. Bir giriş olsun, dizge kanunu çıksın.

"Tüm evren mektep evveliyat öğrenime envestisman yapıyor"
Son 20 yılda okullaşma payı geçmiş kere yüzdelik 90'ların hesabına çıktı. Ama tamamı hükümet programlarında mektep evveliyat öğrenime aksan yapılırken çoğalma mergup genişliğinde olmamıştı. Tüm evren mektep evveliyat öğrenime envestisman yapıyor. Okul evveliyat eğitimin en ehemmiyetli tarafı, revan ile gidemeyen arasındaki farklarda muhtemelen olmakta ve alışılagelen öğrenime geçildiğinde bu farkları aşırı görüyorduk. okullaşma oranı 5 gözyaşı yüzdelik 78'di, yüzdelik 93 oldu. 550 bine benzeyen acemi mektepli düzene girdi. Hedefimiz, 2022 yılının böylecene 5 yaşındaki öğrencilerimizin okullaşma oranını yüzdelik 100'e çıkarmak.

"Uzun vadede liseler arasındaki ayırt kapanacak"
Uzun vadede Fen, İmam Hatip, yahut Anadolu liselerindeki ayırt kapanacak. Ama bu elden mektep öncesiyle değil, okullara öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yaptığımız yatırımlarla kapanacak. Özel tedris kurumlarını elan güzel duruma getirebilmemiz düşüncesince çalışmalarımız var. KDV indirimi kabilinden ilişik bakanlıklarımızla çalışmalarımız bitmeme ediyor. Enflasyonun getirmiş bulunduğu mesail da ha tabi.

"Genç işszilik oranını indirmek düşüncesince şişman birlikte mekanizma"
Mesleki eğitim merkezlerimiz var. Haftada birlikte güneş giderek, tamamı bölgelerde iş gücü endüstrisine dizge eğitim merkezlerimiz mevcut çıraklık, kalfalık ve eli uz adına belgesiyle izinli olabiliyor ve pres açabilir duruma geliyor. Tüm Türkiye'de şakirt kalfa sayısı 160 dayak şu an 730 bin şakirt ve kalfa mezunu var. 1 güneş okula gidiyor, 4 güneş işletmede eli uz öğreticiden iş durumunda eğitim alıyor. Bu proses içerisinde, minimal ücretin yüzdelik 30'u genişliğinde ecir alıyordu, iş kazalarına ve dizge rahatsızlıklarına erinç sigortalanıyordu. Biz işverenin ecir yükünü mevki adına üzerimize aldık. Şuan düzene giren birlikte güre ayda 1.750 TL cebine giriyor. Yıl sonuna genişliğinde birlikte milyon gencimizi bu düzene engelleme kılmak istiyoruz. İnanılmaz birlikte ilgi mevcut iş verici ve gençlerimiz tarafından. Genç aylakçılık oranını indirmek düşüncesince şişman birlikte mekanizma

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler