USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'O arkadaş tekrar bizim stadyumumuza giremez'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'na meydana getirdiği ziyaretin arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Ali Palabıyık tekrar karşılaşma alır, almaz onu bilemem. Bildiğim bir nesne mevcut ki; o arkadaş tekrar bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez

Ali Koç: 'O arkadaş tekrar bizim stadyumumuza giremez'
03-02-2023 23:05

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında cemaziyelevvel oynanan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında yargıcı Ali Palabıyık'ın kararları iri reaksiyon çekmişti. Bu tepkilerin peşi sıra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve beraberindeki kurul ahit Riva'da mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun binasına gitti. Yapılan müzakere sonrası Başkan Ali Koç, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, “Yarın Yüksek Divan Kurulumuz var. Orada en şümullü açıklamaları yapacağız. Malumunuz cemaziyelevvel geceki olanlar. Bu bağlamda buraya geldik. Nelerden, niye kırgınlık duyduğumuzu anlatım ettik. Aslında Sivasspor - Galatasaray maçında yaşananlar, cemaziyelevvel Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar Türk yargıcılık müessesenin iflasının belgesidir. Bunu bundan sonra tartışacak bir bap yoktur. Federasyonun da aşırı değişik düşündüğünü zannetmiyorum. Akıl akıldan üstündür. Herkes cemaziyelevvel yaşananları gördü" diyerek konuştu.

"Eski MHK giderayak bir bombayı bırakmıştır

Türk hakemleriyle bu sezonun gitmeyeceğinin meydanda bulunduğunu vurgulayan Koç, "Artık ecnebi yargıcı denememiz geçişsiz noktasına geldik. Şöyle bir öneriye bulunduk. Federasyonumuz Dünya Kupası meydanda en azından VAR'a ecnebi hakemi deneyebilir miyiz konusunu irdeledi. Hatta teknolojik adına bambaşka ülkeden alabilir miyiz diyerek ona da baktılar. Ama icra ettikleri temaslarda istek ettiğimiz çözümleri çıkaramadılar. Ama şurada 15 hafta kalmışken, VAR'a ecnebi hakemler gelsin. Bizim FIFA'ya revan hakemlerimiz üstelik akıllıca aklık İngilizce konuşamıyor, bırakın diğerlerini. Ancak bizim iddiamız, ılımlı hakemin niyeti gıcır maçta kabil olsa da, akıllıca bir VAR hakemliği, teknolojiyi kullanarak, Türk futbolunun en adaletli biçimde yönetilmesinin garantisi kabil diyerek düşünüyoruz. Ali Balabıyık, tekrar karşılaşma alır almaz, onu bilemem. Bildiğim bir bilinçlilik mevcut ki; o arkadaş tekrar bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Bunu belirgin ve belirgin bir halde söyleyeyim. Kendisinin şaibeli nice maçı var. Yeni MHK'nın ataması değildir bu, emektar MHK giderayak bir bombayı bırakmıştır. İnşallah gıcır MHK bu sıkıntıları giderebilecek çözümlerini bulur. Ama esasen ediyorum. Dün tün ofsaytımsı ceza atışı konumu da karışma iktisap etmek üzere, Türk yargıcılık müessesinin batkınlık ettiğinin kanıtıdır. Fahiş yanlışlar ne hikmetse bir takımın aleyhine bambaşka bir takımın lehine işlemektedir" açıklamasında bulundu.

"Yunanistan, Suudi Arabistan ecnebi yargıcı getirebiliyorsa biz de bunu yapabiliriz diyerek düşünüyorum"

VAR hakemi Koray Gençerler ile ait de Ali Koç, “Koray Gençerler.... Nereden hatırlayacaksınız, dü yıl geçmiş öz bölgemizde 8 karşılaşma yenilmemiştik, önder gidiyorduk. Pelkas'ın bir golü vardı Konyaspor'a. Sonra bir yerden el diyerek durum çıkardı, silme etti. Bu seneye gelelim, gene Konyaspor maçı. Valencia atılmıştı biliyorsunuz. Hakemin sırtı dönüktü. Bize mucibince atılması düşüncesince tek illet yoktu ancak gene Koray Gençerler
attırdı, cemaziyelevvel gene Koray Gençerler. Acilen Türk futboluna çabucak ecnebi VAR hakemler getirilmeli. Bunu bildirmek kolay. Federasyonunun da hakeza bir çabasının bulunduğunu biliyorum. Yunanistan, Suudi Arabistan ecnebi yargıcı getirebiliyorsa biz de bunu yapabiliriz diyerek düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler