USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Akalazyayı yendi, 8 yıllık çocuk özlemi sonuç buldu

İstanbul'da canlı 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen, akalazya rahatsızlığı hasebiyle etraflıca seneler sert verim tüketemezken zayıflığından çevre da çocuk isteğini gerçekleştiremedi. Geçirdiği harekât sonrası hem hastalığını yenen hem çocuk sahibi bulunan dinç kadın, “

Akalazyayı yendi, 8 yıllık çocuk özlemi sonuç buldu
04-07-2022 10:03

Zeytinburnu'nda canlı 9 kardeşten üçüncüsü bulunan 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen önemsiz yaşlardan itibaren sert ürünleri tüketmekte başağrısı yaşadı, çorba püre çeşidi ürünler ile beslenmeye başladı. Zaman arasında nakit ürünleri de tüketmekte zorluk çeken Biçen düşüncesince iddiaya mucibince ailesi nice doktora gitti fakat hal olmadı. Yıllar ortamında hayatını zorluklarla sürdüren Biçen, evlenmeye değişmeyen verdi. Mutlu beraberinde evliliğin arkası sıra çocuk sahibi kazanmak talip dinç kadının sert mahsul tüketememesi hasebiyle kifayetli kiloda olmayışı çocuk sahibi bulunmasına bariyer oldu.

Operasyon sonrası adana dürüm yedi

Genç kadının, tıbbi yazmanlık meydana getirdiği üniversitede meydana getirilen araştırmalar kararı akalazya hastası bulunduğu ortaya çıktı. Tedavi şekilleri denenen fakat kâr alınamayan Biçen düşüncesince laparoskopik heller miyotomi ameliyatı yapıldı. Hastalık hasebiyle 30 kiloya denli sakıt Biçen'in ameliyatının güzel geçmesiyle hepsi eş neşe yaşadı. Operasyonun arkası sıra derinlemesine seneler kemirmek düşüncesince özlenti çekmiş bulunduğu adana dürümü, beraberinde dürümün elan arasına koyarak tüketen dinç kadın, giderek kilogram almaya başladı. Daha ilkin 4 el tulum çocuk denemesi liyakatsiz olurken cerrahi müdahale sonrası meydana getirilen 5. tulum çocuk denemesi müspet sonuçlandı. Biçen çifti Muhammed Asaf adını verdikleri bebeklerini sağ esen kucaklarına aldı. Biçen, 27 yıl sonraları sert mahsul tüketirken, 8 yıllık çocuk özleminin giderilmesiyle de tekme mevki yaşadı. Köfte, lahmacun, kavrulmuş türleri kabil yiyemediği nice sert ürünü iştahla tüketmeye süregelen Biçen, "Dedesine getirdim" diye çocuğuyla beraberce operasyonunu oluşturan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu'nu da görüşme etti. Prof. Dr. Bülbüloğlu ise operasyona bağlı bilim verirken, benzeri sorunları bulunan şahısların hekimlerden iane alması gerektiğine özen çekti.

"30-35 kiloya denli düştüğümü biliyorum”

Yıllar süresince beslenmekte yaşamış bulunduğu zorlukları özetleyen 31 yaşındaki Gizem Ezgi Biçen, “Kendimi bildim bileli sert gıdalarda güçlük yaşıyordum. Bir müddet katılarda bitmeme fail sindirememe, yutamama zorluğu sıvılarda da başladı. Sonra nakit meşrubat de alamamaya başladım yahut aldığım ürünü gelişememiş püskürtmek, gaseyan etmek durumunda kalıyordum. Gitmediğim şifahane kalmadı, hacısı hocası reflü ve gastrit anlamında ilerlemeye başladı, vermiş oldukları ilaçlar kusursuz bilakis beni elan çirkin hazırlamaya başladı. Sonradan akalazya tanısı konuldu, az buçuk geç konuldu. Teşhis geç konulduğu düşüncesince dava yaşadım, 30-35 kiloya denli düştüğümü biliyorum. Sosyal hayatımı ağız ağıza gelişememiş plana atmıştım. Acaba yersem kusar mıyım korkusu vardı, ameliyatımdan sonraları içtimai hayatım ağız ağıza açıldı. Zayıflığımdan ötürü kimi hususi klinikler iki canlı kalamayacağımı söylüyorlardı. Ameliyatla beraberce kilogram almam tedavimi de müspet etkiledi. Bu ameliyatla beraberce yüklü de kaldım” ifadelerini kullandı.

“Akalazyayı yendim, 8 yıllık çocuk özlemim de kâr buldu”

Zayıflığı hasebiyle nice denemesine karşın çocuk sahibi olamadığını, cerrahi müdahale sonrası ise çocuğunu kucağına alarak şişman mevki yaşadığını özetleyen Biçen, “8 yıl süresince otama gördük, ilkin akalazya ameliyatımı oldum sonraları da 5. tulum çocuk denememi yaptım, ameliyattan 6 ay sonraları da yüklü olduğumu öğrendim. Üçüz gebeliğe hamileydim, ikizlerinki sonlandırılmak durumunda kalındı. Akalazyamı yendim, 8 yıllık çocuk özlemim de akalazya tedavisinden sonraları kâr buldu. Erken canlandırma avlu kurtarır, hakkıyla ego bunu bu hastanede öğrendim. Ertan Hoca çocuğumun büyükbabası oluyor, ego ona bundan sonraları hekim değil de ata gözüyle bakıyorum. Doktorluktan aşırı atalık yapmış oldu bize, benim hayatıma enerji verici beraberinde ata diyebilirim, o sebepten dolayı namına torununu getirdim. Acaba kelimeleri aklımda aşırı kurcalandı, acep ana olamayacak mıyım, analık duygusunu ağız ağıza rafa mı kaldıracağım gibi. Operasyon sonrası adana dürüm arasına adanayı katarak özlemle, iştahla, akıcı yedim, önceki olmuştu. İlk kere oturduğum yerde 5 dakikada beraberinde dürüm bitirdim. 27 senedir tek biçimde katı, nakit beraberinde bilinçlilik yiyemiyordum, 27 yıl sonraları sert bilhassa kazanmak kıl payı sıvıyla da bitmeme ettim. Tamamen normale döndüm şu an durduramıyorum kendimi ayrıca beraberinde aralık korktum kilogram alıp başını gidiyordu” dedi.

“Hormonların uyumu olmayınca çocuk sahibi olunamıyor"

Hastasının özelliğine bağlı bilim verici ve benzeri problemleri bulunan şahısların hekimlerden iane alması icap ettiğini özetleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu şu biçimde konuştu:
“Hastamız bilhassa sert yemekleri yiyememe, nakit dediğimiz şeyleri de içmekte başağrısı yaşayarak gelmişti. Kilosu enine boyuna zayıftı, kilogram alamama, kemirmek yerken yutamama problemleriyle gelmişti. Bir kişilerde kemirmek yemeyle bağlanmış beraberinde başağrısı yaşanıyorsa iç görüm ve basıölçer bulgularıyla akalazya tanısı koyuyoruz. Bu hastamızda da laparoskopik heller miyotomi dediğimiz kasların maslahat olan, gevşemeyen tarafını cerrahi müdahale ettik. Çok beraberinde tomar şişman olduğunda da hormonlarda beraberinde bozuk para oluyor, aşırı güçsüz olduğunda da bilhassa yağ dokusu östrojen inşası açısından aşırı önemli. Eğer o hormon uyumu eğer olmazsa aşırı güçsüz olanlarda da bire beraberinde başağrısı yaşanıyor. Kilonun belli beraberinde oranda olup hormonları üretebilecek kapasitede olması lazım. Akalazyalı hastalarda dinç kadınlarda kilogram vaziyeti aşırı güçsüz bulunduğu düşüncesince yeteri denli beraberinde hormon salınımı ve hormonların uyumu olmayınca çocuk sahibi olunamıyor. Yaklaşık 1,5 yıl ilkin gelmişti, tanılama konulduktan sonraları 6 ay ortamında kestirmece 13-14 kilogram yöresinde aldı. Sonrasında iki canlı kaldı ve çocuk sahibi oldu. Şu anda sağlıklı, sağlıklı beraberinde çocuğa eş bahtiyar beraberinde biçimde yaşıyor. Çok kilogram yahut aşırı güçsüz kazanmak nice hastalığa çağrılık çıkarıyor. Çok kilolularda da tansiyon, şeker, kabil kimi dokunmabana türleri nice emraz olmakta zorla güçsüz olanların da kendine ilgilendiren kimi problemleri olmakta onlardan beraberinde tanesi de çocuk sahibi olamamak”

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler