USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: (Altılı masanın anayasa çalışması) Bu kozmetik müşterek metindir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, altılı masanın anayasa çalışmasına ilişkin, "Ana düşüncesi olmayan, ne dediği anlaşılan olmayan, 2023 seçimlerine bağlı de birlikte nesne söylemeyen birlikte metindir." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: (Altılı masanın anayasa çalışması) Bu kozmetik müşterek metindir
01-12-2022 14:13
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk aktif yayınında soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dair takvim sonlanmış oldu mi, emek vermek ne aşamada?" sorusu üstünde Kurtulmuş, "Bu madde 1 milyon 900 bin kesir vatandaşımızı uygun ilişik ortak mesele. Artık sonuç noktaya akıllıcasına gelinmiştir rötuşları yapılarak, mahsus ortak zamanlama ile Meclis takvimi de dikkate alınarak, bildiğiniz benzeri ortak bütçe maratonu var, o takvim de menfez uğrunda bulundurulacak." dedi.

Süreçle alakadar açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşacağını bildiren Kurtulmuş, Meclis Başkanı'nın isterse Meclisi bütçeden sonraları da çalıştırabileceğini, bunun beceri ortak iş bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Hükümetimiz bu manada çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını sonuç noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, çabuk ortak biçimde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir." sanarak konuştu.

Emeklilikte, sene ve prim haricinde gözyaşı kriteri bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bunlarla alakadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının etraflıca ortak tedbir yaptığını, hem beklentileri ödeyeceğini bununla birlikte hesaplı ortak etap atılacağını vurguladı.

"Tatmin edici ortak minimal sevap açıklanacağını beklenti ediyorum"

2023 yılı minimal sevap ile alakadar sürecin bugün bakımından başlayacağını tamlayan Kurtulmuş, şu biçimde konuştu:

"Tabii ki ortak numara söylemem lakin neticede minimal ücretin nite belirleme edileceği bellidir. Üçlü dizge bünyesinde hacısı hocası öz teklifini getirecek ve Türkiye'nin ekonomisinin umumi dengeleri içesinde burada akla yatkın ortak minimal ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Hükümet namına burada bizim bel kemiği meselemiz, başta sonuç devirde bu içerisinden geçtiğimiz alışılagelen dışı şartların vatandaşımızın alıntı enerjisini azaltmaması için, nite güzeşte sene ortak sene ortamında dü kat bindirim yapıldığıysa, bu minimal ücrette de filhakika vatandaşımızın dobra olduğu, gönül tokluğu edici ortak minimal sevap açıklanacağını beklenti ediyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve hükümetimizin ana fikri, vatandaşımızı sahn pahalılığının altında ezdirmemektir. Vatandaşımızın alıntı enerjisini artıracak, destekleyecek ortak ücretin bu komite emek harcamaları kararı ortaya çıkacağını düşünüyorum."

"Türkiye başından itibaren frene bastırmak hesabına gaza basmayı yeğleme etti"

"Büyüme sayıları açıklandı, bunun vatandaşa yansıması, alıntı gücü pahalılık dengesi ne devir sağlanır?" sorusunu da cevap veren Kurtulmuş, Türkiye açısından pandemi periyodunun parantezinin kapandığını söyledi.

Pandemi hemen sonra aşırı alıngan ortak zamanın bitmeme ettiğini bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Burada bizim başından buyana üstünde durduğumuz bilinçlilik tezgahı dağıttırmamaktır. Böyle zamanlarda tezgah dağılırsa istihsal biterse, esasi ulusal ekonomiler düşüncesince zarar sinyalleri oradadır. Türkiye başından itibaren frene bastırmak hesabına gaza basmayı yeğleme etti. Türkiye'nin bugünkü nema rakamları, bu gaza kemre stratejisinin sonucudur." dedi.

Büyümenin çıkmak bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu:

"Büyüme aşırı elbette namına vatandaşımıza yansıyor. Burada bel kemiği meselelerimizden bir tanesi de enflasyondur. Enflasyonun da OVP'de (Orta Vadeli Program) öngörülen seviyesinde seyrederek, inşallah en çelimsiz sürede arama dibine alınacağı, doğrusu ortak tedenni eğiliminde bulunduğu görülüyor. umut ediyorum ki elbette aşırı acıklı ortak düşüşten ziyade, mahsus tempo ortamında enflasyonun düşeceği görülüyor. Bu da yurttaşlarımız düşüncesince müspet ortak sinyaldir. Bu büyük hesaplı göstergelerin yanına toy ortak müspet amblem namına ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki devirde en ehemmiyetli savaş enflasyonla savaş edinmek zorundadır. Bu mücadeleyi de inşallah başarıyla hesabına getiririz."

Kurtulmuş, marketlerde tafsil edilemez eder artışları olduğunu, bununla alakadar Ticaret Bakanlığının mukteza tedbirleri aldığını söyledi.

"Türkiye'yi ileriye haiz ortak öneri değildir"

Altılı masanın pazartesi haset açıklamış bulunduğu anayasa çalışmasına bağlı suali da cevap veren Kurtulmuş, "Ben aşırı etraflıca okudum lakin maatteessüf üzülerek anlatım kılmak icabında tek biçimde ciddiye alınmayacak ortak metinle huzur karşıyayız." dedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ana düşüncesi olmayan, ne dediği mahsus olmayan, 2023 seçimlerine bağlı de ortak bilinçlilik söylemeyen ortak metindir. Burada Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tespiti sonuç evre doğrudur, masanın zahirî ve görünmez bileşenlerini kıvançlı edecek değme bilinçlilik bu eskiz içine konulmuştur. Bu ortak anayasa değişikliği teklifidir, kozmetik ortak metindir. Bunlar bu teklifleriyle 'Türkiye'yi nite geriye götürürüz' onun çalışmasını yapmış. Biz Türkiye'de doğrusu kavim iradesinin hane pörçük bir duruma getirilerek ayrımlı yerlerde kullanılmasını, kısaca emektar vasilik odakları kabilinden Türkiye'de kavim egemenliğinin ortak biçimde bası dibine alındığı dönemleri geride bıraktık."

Kurtulmuş, Türkiye'nin durduk yere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmediğini vurgulayarak, "Herkesin karıştığı, askeri vasilik odaklarının sınır bildirdiği, bunların toplanarak siyasete taraf verdiği dönemler bundan sonraları geride kaldı." dedi.

Ortaya konulanın esasen ortak mebus dizge teklifi de olmadığını anlatım fail Kurtulmuş, "Hem cumhur reisi seçilecek hem başvekil seçilecek, bunun ismi binnetice nısıf riyaset sistemi olur. Teklif ettikleri şeyin ne işe yaradığını da bilmiyorlar. Bu Türkiye'yi ileriye sevk değil, geriye sevk sistemidir. Geri ortak tekliftir, Türkiye'yi ileriye haiz ortak öneri değildir, ortak de ağız ağıza reaksiyoneldir. Eğer eskiye ilgi olsaydı filo pazarına ışık yağardı. Bu öneri 2023'le alakadar ortak öneri değil. Mevcut 81 Anayasasına özengen ortak eda içerisinde, cansız vasilik odaklarını baştan ihya çabalarından apayrı ortak bilinçlilik değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu mücerrep ortak yoldur, emektar ortak yoldur"

CHP'nin 3 Aralık'ta zevahir vesikası açıklayacağı hatırlatılarak, "Ekonomi danışmanları aşırı konuşuldu, yorumunuz nedir?" sorusu üstünde Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"CHP resmi ortak tafsil yapmış olup ismi güzeşte zatları anons etmeden ortak bilinçlilik beyan kılmak akıllıcasına değil lakin CHP'nin bu tecrübesi bizlere ecnebi değil. Sayın Kemal Derviş'in vaktiyle Türkiye'deki hesaplı gidişattan depar vesikası düşüncesince nite iklim dışından Türkiye'ye ihraç edildiğini, ithal edildi demiyorum ihraç edildiğini ve rahmetlik Ecevit'in yanına nite montaj edildiğini aşırı dobra hatırlıyoruz. Artık bu heveslerden vazgeçsinler, ego bu dü bireyin hatırlı adlar bulunduğunu biliyorum, o ayrı ortak bilinçlilik lakin neticede on paralık kimsenin Türkiye'ye ihraç edilen adlar üzerinden, Türkiye'nin problemlerini halletmek üzere ortak yanlışın içine düşmemelerini başvuru ederim. Bu mücerrep ortak yoldur, emektar ortak yoldur, haset geçmiş ortak yoldur."

"Bölge ülkeleriyle normalleşme dönemini çabucak tamamlamamız gerekiyor"

Suriye'ye ortak esmer operasyonuna bağlı ABD ve Rusya'dan mevrut mesajların da sorulmuş bulunduğu Kurtulmuş, "Biz apayrı devletler üzere yıldırı dendiği devir uzakta ortak şeyden bahsetmiyoruz. Hemen burnumuzun dibinde, İstiklal Caddesi'nde bomba patlatabilen, sınırlarımıza bomba atabilen ortak yıldırı yapılanmasından bahsediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu yıldırı örgütlerini sonlandırması, herhalde Türkiye düşüncesince dirimsel meselelerden birisidir." dedi.

Bölge politikaları bakımından bir takım ülkelerle aralarında aşırı ehemmiyetli farklar bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye düşüncesince bu bölgenin selameti, Türkiye'nin birliği, ulusal menfaati, bu semt halklarının bölgedeki devletlerin şimdi ortak tomar entegrasyonu, şimdi ortak tomar işbirliği, aradaki problemlerini etüt ile çözebilme beceresini kazanmasından geçiyor. Örneğin, ABD ve apayrı bir takım devletler düşüncesince bu alanda öz ulusal menfaatleri bu bölgenin şimdi ortak tomar dağılması, parçalanması ve ufalanmasından geçiyor. İşte onun düşüncesince bir takım yıldırı örgütleri vekalet savaşlarının unsurları namına destekleniyor. Bunlara yardımlar yapılıyor. Siyasi, geri hizmet ihtimal istihbari destek sunar veriliyor. Bu ana farkı değerlendirmek mecburiyetindeyiz."

Kurtulmuş, Türkiye'nin teröre huzur mücadelesinde azimli bulunduğunun altını çizerek, terörün arkasındaki desteklerin büsbütün ortadan kaldırılmasına çevrik ortak mücadelenin topyekun yapılması durumunda olunduğunu vurguladı.

Bunun siyasi, hesaplı mücadeleyi gerektirdiğini anlatım fail Kurtulmuş, "Bölge ülkeleriyle normalleşme dönemini çabucak tamamlamamız gerekiyor. Süratle bu normalleşme sürecinin tamamlanması, bu alanda Irak'ın da Suriye'nin de İran'ın da arazi bütünlüğünün gerçekleştirme edilerek semt devletleri namına bu meseleyi çözecek adımları atabilmemiz lazım. Bu gaz yuvarı hakeza bitmeme etmiş bulunduğu sürece bu vekalet savaşlarını kullanmaya bitmeme ederler, şimdi canımızı aşırı yakarlar. Burada akılla bunu aşabilecek noktadayız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler