USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ, Gölyaka'da depremden etkilenen vatandaşlarla buluştu

Bakan Bozdağ, "Bütün yurttaşlarımızın resmi makamlar çeşidinden meydana getirilen izahat dışındaki haberlere, yorumlara onur etmemesini önemle dileyiş ediyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Gölyaka'da depremden etkilenen vatandaşlarla buluştu
24-11-2022 15:06
Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Buradan hassaten Düzceli, Gölyakalı hemşehrilerimize şu çağrıyı yapmakta kâr görüyorum, toplumsal medyada özü olmayan, asılsız sert baş döndürücü salık maatteessüf dolaşıma sokulmakta. Vatandaşlarımız arasına korku, ürkü ve düşünce koymak düşüncesince bunların biçimsiz niyetle yapıldığı baş döndürücü aşikardır. O sebeple halis muhlis yurttaşlarımızın resmi makamlar çeşidinden meydana getirilen izahat dışındaki haberlere, yorumlara onur etmemesini önemle dileyiş ediyorum." dedi.

Bozdağ, Düzce Adliyesi'ndeki incelemelerinin peşi sıra 5,9 büyüklüğündeki depremin özek üssü Gölyaka ilçesine geçti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı yetkililerinden çalışmalara bağlı bilim meydan Bozdağ, ilçedeki esnafı görüşme etti ve depremden etkilenen vatandaşlarla görüştü.

Yaraların endamsız müddette sarılacağını tamlayan Bozdağ, devletin hepsi olanaklarıyla alanda bulunduğunu dile getirdi.

"Türkiye'nin harekat yeteneğinin enikonu arttığını görmekten iri müşterek sevinme duydum"

Bakan Bozdağ, hâlâ sonraları gazetecilere icra ettiği açıklamada, civar adına sabahleyin saatlerinde Düzce adalet sarayı binasını görüşme ettiklerini anımsatarak, Gölyaka ilçesinde ise hem Afet Koordinasyon Merkezi'ni görüşme ettiklerini hem çadırları gezdiklerini aynı zamanda kimi esnaflarla müzakere olanağı bulduklarını söyledi.

"Bu vesileyle özek üssü Gölyaka bulunan bu depremden etkilenen Gölyakalı yurttaşlarımız hassaten kazanmak kıl payı halis muhlis yurttaşlarımıza esbak olsun dileklerimi müşterek el hâlâ iletiyorum" diyen Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Can kaybının olgunlaşmamış olması en iri tesellimizdir. Devletimiz halis muhlis olanak ve yeteneğiyle Düzcelilerin, Gölyakalıların, ayrıksı yerlerde de depremi hisseden yurttaşlarımızın yanındadır, beraberinde olmaya bitmeme edecektir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyefendi de Düzce'mizde şu anda yurttaşlarımızın ortada ve depreme muhatap bulunan yurttaşlarımızın gereksinimlerini durumunda görmek, hasarları, öbür mevzuları aramak düşüncesince onlar da arazide çalışıyorlar. Tabii Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın üzerinde de ehemmiyetli görevler düşüyor. Onlar da iri müşterek gayretle çalışıyorlar. Koordinasyon Merkezi'ni ziyarette de gördüm, icap AFAD, gerekse AFAD'la bu arada facia durumlarında, sarsıntı ve acele hallerde Türkiye'nin harekat yeteneğinin enikonu arttığını görmekten de iri müşterek sevinme duyduğumu tabir buyurmak isterim."

Devletin halis muhlis müesseselerinin iri müşterek seferberlik ve iri müşterek uzlaşma içinde çalıştığını vurgulayan Bozdağ, "Ben bu vesileyle, İçişleri Bakanımız ve Çevre Şehircilik Bakanımız hassaten kazanmak kıl payı AFAD Koordinasyon Merkezi'nde etkin ve onların koordinesinde bu sarsıntı sonrası tahsil edilen tedbirleri, meydana getirilen emek harcamaları eş güdümlü fail rastgele müşterek arkadaşımıza, valimize, şehremaneti başkanımıza huzurlarınızda değişik teşekkürname ediyorum." ifadesini kullandı.

Sosyal iletişim araçları uyarısı

Devletin halis muhlis olanak ve yetenekleriyle Düzce'de vatandaşların beraberinde bulunduğunu tamlayan Bozdağ, "Bundan sonraları da beraberinde olmaya bitmeme edecektir. Allah devletimize, milletimize gün dikilmesi vermesin. Türkiye gücüyle, kudretiyle rastgele çeşitli sıkıntıyı, problemi aşacak kabiliyete sahiptir. Bundan sonraları da ülkemizde depremlere erinç katılması müstelzim tedbirler ve bina stokumuzun dönüştürülmesi mevzusundaki çalışmalara hükümetimiz gayret vererek bitmeme edecektir." niteleyerek konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Buradan hassaten Düzceli, Gölyakalı hemşehrilerimize şu çağrıyı yapmakta kâr görüyorum, toplumsal medyada özü olmayan, asılsız sert baş döndürücü salık maatteessüf dolaşıma sokulmakta. Vatandaşlarımız arasına korku, ürkü ve düşünce koymak düşüncesince bunların biçimsiz niyetle yapıldığı baş döndürücü aşikardır. O sebeple halis muhlis yurttaşlarımızın resmi makamlar çeşidinden meydana getirilen izahat dışındaki haberlere, yorumlara onur etmemesini önemle dileyiş ediyorum. Çünkü maatteessüf özü sıfır şeyleri özü varmış kabil gösteriyorlar. AFAD'ın yapmadığı açıklamaları AFAD'ın açıklamaları kabil gösteriyorlar. Resmi makamların söylemediklerini, resmi makamların söyledikleri kabil göstererek yurttaşlarımız ortada haşyet ürkü ve düşünce yayıyorlar. Lütfen bunlara onur etmeyin.

Bu yalan, asılsız, iftira, manipülatif toplumsal iletişim araçları içerikleriyle ve öbür şeylerle ilgili da hem polis güçleri aynı zamanda Cumhuriyet savcılıkları adli süreçleri işletmektedirler. Onun da bilinmesinde kâr var. Kimsenin öğlen el işi hakkı yoktur. Kanunlar çerçevesinde hacısı hocası işini yapmaktadır lakin bu işi karşıcı şahısların hem işlerini işkâl yapmak hem engel kazanmak aynı zamanda yurttaş arasına korku, ürkü aksettirmek düşüncesince yalan, iftira, çarpıtma salık yapanlar, bunların karşılıkları bizim ukubet mevzuatımız ve hususi kanunlarımızda öğlen adına tanımlananlar var ise onlarla ilgilendiren adli takibatlar yapıldığını da her insanın bilmesinde kâr var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler