USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanak noktası mesajı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen alanlarda araştırmalarda mevcut olmak gibi geldiği İncirlik Üssü'nde, Türkiye'yi desteklemekte azimli olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanak noktası mesajı verdi
20-02-2023 01:05
Adana

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını görüşme fail ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada icra ettiği açıklamada, yıkıcı depremlerin peşi sıra Türk halkının yanı sıra olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye'deki depremin yıkımını aracısız gitmek içten üzdü

Blinken, "Yıkımın birazını gitmek düşüncesince müşterek kentin üstünden buğulaşma şansım he ve bunu kelimelere açığa vurmak hakkıyla zor. Yıkılmamış ve yıkılmış yapılar görüyorsunuz, çöken çatıların elden yanı sıra hala ayakta duran müşterek şeyler var. Size bahis konusu durumun ölçeği üzerine müşterek düşünüm veriyor. Bu depremden ötürü on binlerce ahiret yolculuğu ve on milyonlarca etkilenen insanoğlu mevcut ve elbette, hala dört dörtlük kapsamını bilmiyoruz." dedi.

Depremin elden peşi sıra ABD ve öteki devletlerin olaya müdahale ettiğini tamlayan Blinken, şu halde konuştu:

"Bir güneş içre burada tahminî 200 kişi, kapik ve öteki uzmanlardan oluşan kontrol istirdat ekipleri oluşturduk. Depremden elden ahir günlerde barınma, su, yiyecek, derman ve giysi düşüncesince tahminî 85 milyon dolar mesabesinde iane aktarıldı. Bugün ise gereksinimi olanlara iane eylemek düşüncesince 100 milyon dolar hâlâ getireceğimizi aksettirmek isterim. Bunu, Acil Mülteci ve Göç Fonu ile Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) cemaat bulunduğu müşterek insanca iane fonundan aldık ve bu geçenlerde harekete geçirilecek."

Blinken, "Aynı sürede Türk meslektaşlarımızla aşırı benzeyen müşterek ortaklaşa iş içre hem gereksinimleri idrak eylemek bununla birlikte bunları karşılamanın yollarını bilmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu, rastgele müşterek devir bulunduğu denli dikkate bedel müşterek halde harekete sabık ABD ordusu özellikle iktisap eylemek kıl payı ABD hükümetinin sert aşırı bölümünün yılgı emek harcaması ve ortaklaşa iş yapılmaksızın gerçekleştirilemezdi. Meslektaşlarımız tahminî 150 çıkış yaptı. Helikopterleri ulaşılması ağır yerlere gönderdiler, buradan 24 milyon poundluk iane geliyor, gördüğünüz denli dört dörtlük arkamdaki kamyonlara gidiyor ve gereksinim duyan kişilere ulaşacak." dedi.

"Türkiye'yi desteklemekte kararlıyız"

USAID'in depreme müteveccih çalışmalara aşırı çabuk ve çarpıcı müşterek halde karşılık verdiğini kail Blinken, şunları kaydetti:

"ABD Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliği, Türk ortaklarımızla ortaklaşa iş içre kişilere iane etmeye idman düşüncesince müşterek araya geliyor. Bu etraflıca vadeli müşterek güç olacak. Arama ve istirdat maatteessüf sona eriyor. İyileşme operasyonu ise devam ediyor ve peşi sıra iri müşterek baştan mensur emek harcaması olacak. Yıkılan bina, apartman ve ev sayısı müdahale hasarın boyutlarını gördüğünüzde baştan bina eylemek aşırı iri müşterek güç gerektirecek. Ancak bu çabada Türkiye'yi desteklemeye kararlıyız. Dünyanın nice ülkesi de bire müşterek şeyi yapıyor. Bunu muvaffak gelişmek düşüncesince koskoca müşterek el birliği ve istikrar var."

ABD'nin Türk halkının yanı sıra bulunduğunu ve icraat tamamlanana derece buna ilişkin kalacaklarını tamlayan Blinken, "Şu anda en ehemmiyetli obje gereksinim duyan kişilere iane ulaştırmak, kışı kazanç ve gine ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak." dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiye'deki depremzedeler düşüncesince 1 bilyon dolar insanca iane çağrısında bulunduğunu hatırlatan Blinken, "Şu an sebebiyle ABD 185 milyon dolarlık yardımda bulundu, fakat ayrıksı müşterek obje varsa, ne yapabileceğimize bakacağız. Diğer devletler devreye giriyor fakat bu çağrının akçalanmış edilmesi aşırı acele ve sağlayabileceğimiz ek kaynaklara bakarken gürbüz banko başkalarını bunu hazırlamaya motivasyon edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Blinken, "Türk ortaklarımızdan ileriye çevrik gereksinimlerin neler olduğu, en güzel nite araştırma görevlisi olabileceğimiz, buradaki kullanmakta olanları doğrulamak düşüncesince kaynakları en güzel nite toplayabileceğimiz üzerine öğrenebildiğim derece aşırı obje bellemek düşüncesince sabırsızlanıyorum." halinde konuştu.

Deprem bölgesindeki çalışmalara eklenmiş bulunan kadroya teşekkürname fail Blinken, "Hayat kurtarmaya aracısız katkıda bulunduğunuzu biliyorum ve bu rastgele birimizin yapabileceği en çelimli şey." dedi.

Türkiye'de depremden etkilenen kişilere iane eylemek düşüncesince ellerinden mevrut rastgele müşterek şeyi hazırlamaya azimli olduklarını anlatım fail Blinken, laflarını "Türk halkının en aşırı bilmesini istediğim şey, ABD'nin yanlarında bulunduğu ve bunu kazanç düşüncesince ne derece sürerse sürsün yanlarında olacağıdır." halinde tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler