Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları bitmeme ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları aut basında bitmeme ediyor. Uzmanlar, Türkiye'nin imkansızı başardığı görüşünde.

Politika - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları aut basında bitmeme ediyor. Uzmanlar, Türkiye'nin imkansızı başardığı görüşünde.Abone ol

Bütün dünyada iri müşterek kıvançla karşılanan Tahıl Anlaşması'nda kalburüstü olmasının peşi esna haftalar sonraları Türk diplomasisi, Rusya ile Ukrayna arasındaki en iri gökyüzü takasını oluşturmakta da kalburüstü oldu. Dünya basını çeşidinden olanaksız namına vasıflandırılan takas, Ankara'nın gelecek diplomatlık anlayışı ile gibi duruma geldi.

Tahıl anlaşmasından gökyüzü takasına

El Kuds El Arabi, Türkiye'nin başarısını "Tahıl Anlaşmasından Esir Takasına" başlığıyla gündeme taşıdı. Analiz haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya-Ukrayna savaşını sonlandıracak müşterek politik çözüme iktiran etmek düşüncesince gösterdiği efor övgüyle ele alındı.

İmkansız namına vasıflandırılan diplomasinin Ankara çeşidinden kurnazlıkla yürütüldüğünden bahsedilen haberde, "Rusya ile Ukrayna ortada kestirmece yedi ay evvel harp başlamasından bu yana Türkiye dü ülkeye erinç tutumlarda iri müşterek balans siper biçiminde cilve fail kompleks müşterek diplomatlık süreci yürüttü. Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'ları vermesine ve bu silahların Rus ordusuna dip ve öldüren darbeleriyle biberli yaşatmasına karşın Türk diplomasisi müşterek ülkeyi destekleyip öbürünü desteklememekle nitelenebilecek rastgele müşterek vebal yapmamakta çalışarak kalburüstü oldu." ifadelerine arsa verildi.

Türkiye nötr kaldı

Türkiye'nin Ukrayna'ya insansız iklim araçları vermesine, Rus saldırısını kınamasına, Ukrayna'nın arsa bütünlüğünü desteklediğini açıklamasına ve Rusya'da meydana getirilen eklenmiş referandumunu kınamasına rağmen "Rusya'nın asayiş gereksinimlerini anlıyoruz" türünden erinç tutumlar aldığı, 'Rusya'ya erinç Batı provokasyonlarını' reddettiğinin altı çizildi.

Hem Moskova hem Kiev düşüncesince dirimsel ciddiyete sahip

"Montrö Sözleşmesi'nin uygulanmasında stabil müşterek davranış aldı başkaca Rusya'ya erinç Batı yaptırımlarına katılmayı reddetti." Vurgusunun arsa almış olduğu haberde, "Türkiye, stabil tutumunun birlikte dört başı mamur taraflara önemini vurgulamak düşüncesince önemli jeopolitik konumunu kullandı. Bu da hem Moskova hem Kiev düşüncesince dirimsel müşterek gösteriş oynayan Türkiye ile siyasi, askeri ayrımsız zamanda ekonomik değini yayınlarını ayakta tutmalarının sağlamış olduğu müktesebatlarını yitirme korkusuyla çatışan tarafların Türkiye ile rastgele müşterek ihtilafa girmesini engelledi." denildi.

İdam edileceklerdi Türkiye diplomasisi avlu verdi

Star'da arsa meydan habere uyarınca Şüphesiz Rusya-Ukrayna savaşının aslında bu yana en iri diplomatik başarılardan bir tanesi de Türkiye'nin çalışan gösteriş oynadığı gökyüzü takası oldu.

Analizde gökyüzü takasına bağlı şu ifadeler kullanıldı;

Türkiye daha evvel açıklamadığı şaşırtı müşterek adımla savaşın başlamasından bu yana en iri müşterek anlaşmayı gözetmekte kalburüstü bulunduğunu duyuru etti. Bu dü iklim ortada gökyüzü takası anlaşmasıydı. Bu anlaşmaya uyarınca 55 derece Rus, 200'den müşterek tomar Ukraynalı gökyüzü başıboş bırakıldı. Pek aşırı ayrıntının daha ortaya çıkmamasına karşın kesme bulunan şu ki barışma Türkiye'nin nezdinde ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rus mevkidaşı Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski ile meydana getirdiği aracısız görüşmelerinin sonucunda gerçekleşti. Peş peşe ortaya çıkan teferruat Putin'in aracısız istem etmiş olduğu Rus şahsiyetlerini ve Mariupol'da savaşçı Azov Taburunun önde mevrut komutanlarının başıboş bırakılmasında Erdoğan'ın çabalarının kalburüstü olduğuna ayraç ediyor. Serbest bırakılan esirlerin müşterek bölümü harp sonuna derece kalmaları gibi Türkiye'ye getirildi. Bütün bunlar dü yan arasındaki açıklık buluculukta Türkiye'nin rolünün gücüne ayraç ediyor. Nitekim barışma iri müşterek arsıulusal kıvançla karşılandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de 2023'te yapılacak fuarlarda tarım, hayvancılık ve besin sektörleri öne çıkacak

2022-09-25 13:01 - Ekonomi

Çukurovalı hanımlar biber salçası mesaisinde

2022-09-21 15:02 - Yaşam

Tayyip Talha Sanuç: 'Futbola başladığım günlerde bugünlerin hayali ile yaşıyordum'

2022-09-21 18:01 - Spor

Önder Karaveli: 'Burada olma sebebim Adanaspor’un bana anlattığı projeye inanmam'

2022-09-27 16:59 - Spor

Okullar açıldı emraz başladı çocuklarda ateş ne ölçülür 38 etap ateş alışılagelen mi?

2022-09-21 18:01 - Gündem

Adanalı esnaf, iş yerini kapatıp kurduğu serada ejder meyvesi yetiştiriyor

2022-09-22 14:01 - Yaşam

Gezgin arıcı "en güzel bal" düşüncesince kovanlarıyla il il dolaşıyor

2022-09-21 13:02 - Yaşam

TOKİ, 26 ilde 365 arsayı açık artırmayla satacak

2022-09-27 11:59 - Ekonomi

Trabzonspor, Marek Hamsik ile güvende

2022-09-21 16:02 - Spor

Soyuz MS-22 ile dü Rus ve ortak Amerikan astronotu uzaya gönderildi

2022-09-21 19:01 - Teknoloji

İlgili Haberler

YTP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Seçimlerin ertelenmesi düşüncesince YSK‘ya başvuracağız'

05:06 - Politika

AK Partili Mehmet Metiner ekranda görmüş oldu AK Parti'yi uyardı: Makam düşüncesince rastgele şeyi yaparlar

14:05 - Politika

Zafer Partisi'nde Ümit Özdağ'ın yegâne adamlığına başkaldırma fail 7 ad istifa etti!

08:05 - Politika

6'lı masada yaşanmış olan bunalım düşüncesince Meral Akşener'den fenomen açıklama!

05:06 - Politika

Meral Akşener’den CHP’nin HDP’yle görüşmesine yeşil ışık

23:06 - Politika

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem