Gaziantepli genç bilişimciler 'Yazılım Köyü'nde iş dünyasıyla buluşacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki genç yazılımcılarını bilişim sistemine dahil etmek amacıyla kuracağı 'Yazılım Köyü'yle, ülke ve kentin teknoloji anlamında gelişmesine katkı sağlayacak.

Teknoloji - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki genç yazılımcılarını bilişim sistemine dahil etmek amacıyla kuracağı "Yazılım Köyü"yle, ülke ve kentin teknoloji anlamında gelişmesine katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi "Genç Dostu Şehir" anlayışıyla gençlerin geleceğine destek sunmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının iş birliğinde, "Yazılım Köyü Projesi" hazırlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğince düzenlenen "Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması"nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül alan proje kapsamında ketteki proje ve iş görüşmeleri için donanımlı toplantı odaları, fon, hibe desteği, staj ve iş imkanı, çalışma atölyeleri sunulacak.

Şehirdeki 4 üniversite, teknoparklar, teknoloji ofisleri, oda ve borsa kurumlarının desteğiyle yürütülecek projeye katılan gençler, etkinlik, yarışma ve festivallerle geliştirdikleri yazılımların pazarlanması ve katma değere dönüştürülmesi için yatırımcılarla buluşacak.

"Genç dostu şehirler kategorisine gitmek için çalışıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden en iyi fikir projesi olarak aldıkları ödülün kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Şehrin gelişmesi için birçok hedefleri oluğunu ifade eden Şahin, "Kentimize 'sanayi, kültür şehri' diyorduk artık yatırım ve tesislerimizi tamamladıkça 'bilim, teknoloji, eğitim şehri' diyoruz. Genç dostu şehirler kategorisine girmek için çalışıyoruz." dedi.

Şahin, "Genç dostu şehrin eğitim, bilim-teknoloji, kültür-sanat ve spor alanındaki gelişmelerle sağlandığına işaret ederek, gençlerin katılımının önemli olduğunu ve yerel yönetimlerin gençlere önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

"Yazılımcılara mentorlük yapıyoruz"

Büyükşehir Belediyesinin bu çerçevede önemli gelişme ve çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Yazılımda milli olmadan milletlerarası olunmadığını gördük. Bilgi ekonomisi çağındayız ve beşeri sermaye önemli. Bu işi yapacak beşeri sermayeye yatarım yapmak gerekiyor. Yazılım Köyü'ne kendi yazılımlarını yapacak gençleri alıyoruz, bu yazılımcılara mentorluk yapıyoruz, kentteki 4 üniversite hocalarıyla bir araya getireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı dene-yap, robotik kodlama, çocuk akademisi bölümleriyle iş birliği yapacağız ve orda ciddi fırsat ve imkanlar var. Biz onlara yapmak istedikleri şeylerin malzeme desteği dahil her türlü desteği veriyoruz. Teknoloji şehrinin altyapısını, gençlerimizi bu alanda yetiştirecek çalışmalarını güçlendiriyoruz."

Şahin, yürüttükleri çalışmalarla gençlerin teoriği uygulamayla birleştirerek kentte altyapıyı oluşturacaklarını belirterek, gençlerin geliştirdiği yazılımları yatırımcılarla buluşturarak, katma değere dönüşmesine imkan sağlayacaklarını ifade etti.

"Kalkınma yerelden başlıyor"

Projenin kurdukları Biliş AŞ ile başladığını ve kısa sürede tamamlanacağını bildiren Şahin, "Kendi yaptığı yazılımı ticarileştirmezse, büyümezse sisteme dahil olmazsa gençler, bu sefer 'Yaptım da ne oldu?' diyor. İnsana, gençlere yatırım yaptığımız sürece de kentimiz, ülkemiz ve dünya kazanacaktır. Kalkınma artık yerelden başlıyor. Eğer çocuklarımızı yerel anlamda yetiştiremezsek onların rekabet etme gücünü artıramazsak o zaman onlardan istifade edemiyoruz. Gençlerimize yapacağımız küçük bir dokunuşla çok büyük başarı hikayelerine sebep oluyor. Azıcık tesis ve destek büyük bir başarıyı getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa Şampiyonası'nda 10 madalya

2021-08-26 22:04 - Spor

1 TL ile 100 kilometre giden elektrikli araç yaptılar

2021-08-28 10:54 - Teknoloji

Bu kafeye girmek için zayıflamak gerekiyor

2021-08-28 21:08 - Gündem

Fenerbahçe'nin gruplara kalması Finlandiya basınında

2021-08-27 00:00 - Spor

Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı

2021-08-29 11:24 - Ekonomi

Üniformalarıyla nikah kıydılar

2021-08-28 10:04 - Gündem

Isparta’da eşyalarıyla sokağa atılan ailenin İzmir’de evi olduğu ortaya çıktı

2021-08-28 10:29 - Gündem

Ekonomik krizdeki Lübnan'da ilaç bulamayan kanser hastaları seslerini duyurmak istiyor

2021-08-27 08:54 - Dünya

Türkiye'den 7 ayda 5,5 milyar dolarlık binek otomobil ihraç edildi

2021-08-27 11:19 - Ekonomi

İhlas Vakfı’ndan afet bölgesindeki selzedelere yardım

2021-08-27 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

12:05 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda toprak alıyor

15:05 - Teknoloji

T3 Vakfı düzen ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem