Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi büyütme, geliştirme, ihya uğrunda ilerleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasi yahut içtimai tek başkalık gözetmeden farklılıklarımızın hepsini zenginliğimiz kendisine onama ederek, ülkemizi büyütme, geliştirme, ihya önünde ilerleyeceğiz." dedi.

Politika - 1 yıl önce

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da

Erdoğan, Antalya'daki şişman açım töreninin arkası sıra boşluk ayında baskın felaketi yaşanmış bulunan Kumluca ilçesine gitti.

Selin can alıcı bulunduğu bölgede araştırmalarda mevcut Erdoğan, bölgede meydana getirilen çalışmalara değgin dayalı icra vekili ve yetkililerden bilim aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni müşterek seçimin arifesinde, karşımıza gene "yaptırmayız" ittifakıyla çıktılar

Kumluca buğday pazarında otobüs üstünden vatandaşlara seslenme fail Erdoğan, baskın felaketinden etkilenen vatandaşlara eski olsun dileklerini iletti.

Dört ayda sakıt yağışın müşterek günde yağmasıyla oluşan baskın afetinin yolların kapanmasına, ev, iş yeri, anahtar ve seraların su altında kalmasına etmen bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Rabb'im ülkemizi ve milletimizi herhangi müşterek ayrışık afetten korunum eylesin." ifadelerini kullandı.

Afetin başladığı andan itibaren ellerindeki kâffesi imkanlarla sahaya indiklerini özetleyen Erdoğan, bakanları yalnızca alana göndererek çalışmaların koordinasyonunu sağladıklarını dile getirdi.

<br class="k-br" />

"Sizleri bekâr bırakamazdık"

Çeşitli kurumlara dayalı 2 bin 385 personel ve 454 aracın, selin yaşandığı ilçelerde karışma ve düzeltme faaliyetleri yürüttüğünü, baskın sularının basmış bulunduğu 624 ev ve iş yerinin temizlendiğini, 14 konutun boşaltma edildiğini anımsatan Erdoğan, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Heyelan tehdidi altındaki 8 hane ağız ağıza boşaltılarak içre canlı yurttaşlarımıza taşımalık verildi. Acil gereksinimler düşüncesince yekûn 171 milyon müfret ile korunma ve besin malzemeleri kurumlarımızca alana gönderildi. Önceki sene yaşanmış bulunan düşkün afetinde, doğudaki ilçelerimizde canlı vatandaşlarımızı bekâr bırakmadık. Maddi, içsel herhangi müşterek ayrışık desteği verdiğimiz kabil baskın afetinde de siz değerli ziyaretçilerimizin indinde arazi aldık. Sizleri bekâr bırakamazdık. Bir uğursuz var, sıkıntı var. Bu felaketin bulunduğu yerde mutluluk şekilde halkımızı, vatandaşımızı bekâr bırakamayız. Bu deprem, sel, düşkün afeti olabilir. Elimiz değgin duramayız. Siz, bizlere müşterek fariza verdiniz. 'Emaneti tığ size tasdik ediyoruz, başımıza müşterek uğursuz geldiği devir siz bizim yanımızda olacaksınız.' dediniz. Biz bunu Manavgat'ta, Muğla'da ve Antalya'nın gayrı ilçelerinde yaptık mı? Yaptık."

"1,3 bilyon müfret yatırım, selin gülmeyen neticelere kez açmasını engellemiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede meydana getirilen çalışmaların arkası sıra televizyonlarda görmüş bulunduğu felaketin bundan sonradan kalmadığını, herhangi müşterek tarafın aracısız geçirildiğini, çalışmaların da bitmeme ettiğini dile getirdi.

Devlet Su İşlerinin bölgede dip müşterek biçimde çalışmalarını sürdürdüğünü özetleyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada derenin üstünde 558 mt. boyunda baks (betonarme kutu menfez) vardı. Bu baksı ağız ağıza yıkarak kaldırıyoruz. Artık açıkça düzene geçerek burayı bu cins felaketlerden koruyalım diyoruz. Sel afetinin bu derece gülmeyen hasara kez açmasında öz yataklarına meydana getirilen destursuz ve hata müdahalelerin de tesiri var. Hep söylediğimiz kabil doğanın düzenine hürmet ifşa etmek mecburiyetindeyiz. Büyüklerimiz bizlere 'Dere yatağında akar.' der. Dereyi yatağından çıkartmamak lazım. Bırak yatağında aksın. Bir yerde gülmeyen miktarlara vasıl yağmur varsa, orada kesinlikle suların özlük mecrasında tahliyesine olanak verecek öz yatakları da var. Bu öz yataklarının önünü kesersek, akıp gidemeyen su, çağ sağlık baskın olup üzerimize biner. Devlet Su İşlerimizin sonuç zamanlarda bölgede icra ettiği 1,3 bilyon müfret yatırım, baskın felaketinin henüz gülmeyen neticelere kez açmasını engellemiştir. Ancak ortaya çıkan resim bundan sonradan benzeri yıkımlara sunulan kalmamamız düşüncesince dünkü tedbirler almamız icap ettiğini de gösteriyor."

"Göletlerin yapımına bu sene başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çabucak yapılması müstelzim dünkü yatırımların tespitini tamamladıklarını, hazırlıklarını bitirdiklerini, inşasına start evresine geldiklerini anlattı.

Akmaz, Üleşik, Yapraklı, Göksu, Beysi, Salur, Başgöz, Karaçay derelerinde feyezan siper tesisleri, Gavur, Göksu ve Akmaz'da mendirek mensur edeceklerini kail Erdoğan, sulama indinde feyezan siper düşüncesince de ehemmiyetli bulunan Erentepe, Kömürocağı, Ortaköy ve Kanlıböngeç göletlerinin yapımına bu sene başlayacaklarını vurguladı.

Kamulaştırma işlemlerinin arkası sıra baskın afetinden koruyacak bu projeleri 4,3 bilyon müfret yatırımla çabucak tamamlayacaklarını özetleyen Erdoğan, başkaca gülmeyen hasarlı 23 binayı da bu sene içre mensur yazar sahiplerine tasdik edeceklerini bildirdi.

"Sizlerden, öz yataklarının önünü kapatmama hassasiyeti bekliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şu biçimde bitmeme etti:

"Bak, dedikodu ola buyana gele yok. Şimdi tığ buradan Manavgat'a gidiyoruz. Manavgat'ta düşkün afetinde vatandaşlarımın binaları göynük mıydı? Onlara, 'Hemen oldukça iyi çağdaş evler yapıp, bunları size en çelimsiz sürede tasdik edeceğiz.' dedim. Şimdi bugün bunların 450 kadarını tasdik ediyoruz. Televizyonlarda izlemişsiniz. Geri kalanlarını da en çelimsiz sürede tasdik edeceğiz. Sizlerden, konut, iş yeri, limonluk ve gayrı kâffesi çatı ve altyapıların inşasında öz yataklarının önünü kapatmama hususunda duygunluk bekliyorum. Basit siper önlemleriyle önemsiz hasarlarla atlatabileceğimiz baskın felaketlerinde şişman zayiat yaşamamak düşüncesince buna mecburuz. Bu tedbirlerin dikkatsizliği haysiyetiyle Allah göstermesin tek vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine, uğrayacağı maddesel dokunca yüzünden üzülmesine isteme gösteremeyiz. İnşallah bu sonuç yatırımların arkası sıra herhangi müşterek daim bu arada sergileyeceğimiz becerikli yaklaşımla, sahamızda baskın felaketi tehdidini asgariye indirmiş olacağız."

Türkiye'yi 20 yılda yüzyıllık im ve hizmetlere kavuşturmuş olmakla alım çalım duyduklarını tamlayan Erdoğan, yaptıklarını, bundan sonradan yapacaklarının hem teminatı bununla ortak huzur adımı şekilde görerek aşırı henüz şişman müşterek azim ve kararlılıkla 2023'e girdiklerini söyledi.

Erdoğan, tarihin en yukarı seviyedeki demokratlık ve kalkınma altyapısını, esas hedeflerinin yalnızca başlangıcı, yalnızca dibacesi şekilde onama ettiklerini herhangi müşterek fırsatta tekrarladıklarını dile getirdi.

"Tüm kesimleri destekleyeceğiz"

Konuşmasında, "Bu dünkü zamanın namına da ne diyoruz?" niteleyerek soran Erdoğan, vatandaşlarla baş başa "(Türkiye Yüzyılı) diyoruz." dedi.

Kumluca'nın Türkiye Yüzyılı'nın ehemmiyetli müşterek adımı olacağını tamlayan Erdoğan, şu biçimde bitmeme etti:

"Aynı biçimde Finike anca olacak, Manavgat anca olacak. 19 ilçesiyle Antalya anca olacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun huzur asrını geride bırakırken, karşımızda kendimiz ve evlatlarımız düşüncesince geleceğimize umutla bakabileceğimiz müşterek Türkiye tablosu olduğuna inanıyorum. Dünyanın sağlıktan güvenliğe, gıdadan enerjiye sağlam aşırı başlıkta gülmeyen krizlerle sarsıldığı müşterek dönemde, tığ Türkiye Yüzyılı'nı şayet sizlerle konuşabiliyorsak ahacık bu resim sayesindedir. Hiç elbette bu 20 yılda gösterdiğimiz kâffesi gayrete ve verdiğimiz kâffesi mücadeleye karşın hala kem kalan, aksayan, düzeltilmesi müstelzim hususlar olabilir. Ama Antalya'yı, gördüğünüz bir vaziyete getiren AK Parti iktidarı, Allah'ın izniyle bunları da yapacak."

Türkiye Yüzyılı'nı mensur ederken bu restorasyonları da gerçekleştireceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimizin gönlünü kazanmadık, derdine çare olmadık, beklentisini karşılamadık tek kesimini, tek ferdini tutmak azmiyle aralıksız emek harcamayı sürdüreceğiz. Siyasi yahut içtimai tek farklılık gözetmeden farklılıklarımızın hepsini zenginliğimiz şekilde onama ederek, ülkemizi büyütme, geliştirme, ihya amacında ilerleyeceğiz. Çünkü bu millete, bu yakışır. Yatırım yapan, istihdam oluşturan, üreten, ihraç fail herkesi başımızın tacı şekilde biliyoruz. Çalışanlarımızdan girişimcilerimize kâffesi kesimleri destekleyeceğiz."

"Her çabanın indinde olacağız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Sayın Putin bak, bizim müşterek Kumluca'mız var. Bu Kumluca'mızın müşterek niteliği var, bura adeta müşterek domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara utangaç etme." söylediğini aktaran Erdoğan, "Sağ olsun, o da filhakika bu ricalarımızı kırmadı ve devir kurnaz hani müşterek kesilmeler oluyordu ya ondan sonradan yeniden önü oluşturulan o domateslerimizin ihracatında bunları gördük." niteleyerek konuştu.

Erdoğan, bayanların domates ikramında bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hakikaten bu domateslerimiz herhangi müşterek şeye değer. Kumluca'nın en iyi örneklerinden bir tanesi olduğu, kaynak tutarındaki tarihi, tabii, ticari imkanlarımızın kıymetini bulmasını sağlayacak herhangi müşterek çabanın indinde olacağız. Dün yoklukların, yoksullukların, zulümlerin Türkiye'sinden, huzurun, güvenin, istikrarın Türkiye'sine yelkenli açmıştık. Yarın ise güneşin, herhangi müşterek bölgede dünyanın en encam 10 ülkesi ortada arazi almış Türkiye'nin üstünde doğacağı günleri kullanmak düşüncesince sabırsızlanıyoruz. Kadınıyla genciyle çiftçisiyle turizmcisiyle sanayicisiyle inşallah bu luğu herhangi müşterek daim bu arada yaşayacağız."

Sel afetine sunulan küsurat vatandaşlara eski olsun dileğinde mevcut Erdoğan, Antalya'da açılışı meydana getirilen im ve hizmetlerin şehre faydalı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz sonradan baskın felaketinden etkilenen Zülfiye Ceylan'ı iş durumunda görüşme etti.

Erdoğan'a ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da haremlik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek korumaya sahip zırhlı SUV Trojan tanıtıldı

2023-01-04 13:08 - Teknoloji

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den özel okullarda sevap artışıyla ilgilendiren açıklama

2023-01-03 15:05 - Eğitim

Gamma Knife, beyin tümörü tedavisinde başarı oranını arttırıyor

2023-01-05 15:08 - Sağlık

Pamukkale yeni senenin geçmiş gününde ziyaretçi akınıyla doldu

2023-01-01 16:08 - Yaşam

8 yıllık tam burslu eğitim imkanı düşüncesince başvurular başladı

2023-01-04 11:06 - Eğitim

Bingöl'ün Genç ilçesinde gerekseme sahibi bin 300 öğrenciye giyim katkısı yapıldı.

2023-01-04 20:08 - Eğitim

2 penaltı 6 gol! Adana Demirspor rakibine şans tanımadı

2023-01-05 23:08 - Spor

Şenol Güneş: 'VAR kayıtları açıklandıysa artık devam etmeli'

2023-01-04 15:06 - Spor

Küçükçekmece Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları devam ediyor

2023-01-03 11:08 - Eğitim

İstanbul'un 2022 ihracatı 100 bilyon dolara dayandı

2023-01-07 13:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

YTP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Seçimlerin ertelenmesi düşüncesince YSK‘ya başvuracağız'

05:06 - Politika

AK Partili Mehmet Metiner ekranda görmüş oldu AK Parti'yi uyardı: Makam düşüncesince rastgele şeyi yaparlar

14:05 - Politika

Zafer Partisi'nde Ümit Özdağ'ın yegâne adamlığına başkaldırma fail 7 ad istifa etti!

08:05 - Politika

6'lı masada yaşanmış olan bunalım düşüncesince Meral Akşener'den fenomen açıklama!

05:06 - Politika

Meral Akşener’den CHP’nin HDP’yle görüşmesine yeşil ışık

23:06 - Politika

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem